Žaidimas padeda formuotis asmenybei + FB konkursas

Žaidimas padeda formuotis asmenybei + FB konkursas

26. Jun 2019, 08:52 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Vaikai mokosi ir pažįsta pasaulį natūraliai žaisdami. Todėl jų lavinimo esmė - sukurti aplinką ir sudaryti jiems sąlygas, kurios skatintų vaikus pasitikėti savo instinktais, o žaidimas taptų asmenybės raidos priemone. Žaidimai turėtų būti skatinami ne tik tėvų nuo pat vaiko mažų dienų, bet ir mokytojų lavinimo įstaigose ir net suaugusiųjų gyvenime.

Psichologai pripažįsta, jog žaidimas – tai vienas svarbiausių vaiko lavinimo aspektų. Žaidimai padeda vaikams susirasti draugų ir suartina visą šeimą. 

Sulaukę antrojo gimtadienio mažyliai pradeda savo didžiąją kelionę į kūrybos, vaizduotės pasaulį, formuojasi jų socialiniai įgūdžiai ir asmeninės savybės, kurios juos lydės visą gyvenimą. Jie įgauna patirties darydami savo pačių sugalvotus eksperimentus, taip pažindami pasaulį ir ,išbandydami pačius įvairiausius sprendimus, mokosi spręsti problemas.

Remdamiesi LEGO® „Play Well Report 2018“ -  praėjusiais metais  atlikto  tyrimo išvadomis, psichologų komanda parengė keletą įžvalgų ir rekomendacijų, kaip žaidimai ir žaislai gali būti panaudoti ne tik kaip laimės suteikiančios, bet ir mažų vaikų (1,5 -5 m.) lavinimo priemonės:

  • Žaislai ir žaidimai turėtų atitikti rekomenduojamą vaikų amžių ir gebėjimus.
  • Žaislo paprastumas – svarbiausias aspektas. Vaikus trikdo sudėtingi ir pernelyg spalvoti žaislai. Kuo žaislas paprastesnis, tuo lengviau vaikams susikoncentruoti ir susikaupti.
  • Vaikų raidai labiau tinka ne vienkartiniai žaislai.
  • Žaislai turėtų būti parenkami atsižvelgiant į vaiko pomėgius – ne visi berniukai mėgsta žaisti mašinytėmis, o mergaitės – lėlėmis. Žaisami žaislaias, kurie juos domina, vaikai būna labiau motyvuoti ir labiau įsitraukę į žaidimą.
  • Vaikai nusipelno – tai kas geriausia, ypač kai kalbame apie saugumą ir žaislų kokybę. Žaislų gamintojai turėtų paisyti griežtų reikalavimų visai žaislų gamybos grandinei, kokybės ir saugumo testavimui, o taip pat atsižvelgti į vartotojų atsiliepimus.

LEGO® DUPLO® rinkiniai, skirti mažyliams nuo 1,5 iki 5 m., suteikia ne tik džiaugsmo, bet ir padeda jiems augti – lavina protinius, emocinius ir motorikos įgūdžius: moko susikaupti, pažinti spalvas ir formas, lavina kalbą. Didelės ir spalvotos LEGO DUPLO kaladėles sukurtos būtent mažiems vaikams ir yra dvigubai didesnės už standartines LEGO kaladėles. Visi DUPLO rinkiniai atitinka aukščiausius kokybės ir saugumo reikalavimus – nes mums vienintelis žaidimo būdas - tai saugus žaidimas. Tad kviečiame žaisti – nes aidimas padeda formuotis asmenybei.

Daugiau informacijos: www.LEGO.com/DUPLO

Apie LEGO Grupę

LEGO Grupė – privati, šeimos valdoma kompanija, kurios būstinė yra Bilunde, Danijoje. Jos pagrindiniai biurai yra Enfilde, JAV, Londone, Didžiojoje Britanijoje, Šanchajuje, Kinijoje ir Singapūre. 1932 m.  Ole Kirk Kristiansen įkurta kompanija, kuriai priklauso legendinės LEGO kaladėlės prekės ženklas, yra viena pirmaujančių žaislų gamintojų pasaulyje, kurios gaminiais prekiaujama 140 pasaulio šalių. Daugiau informacijos apie LEGO grupę: www.LEGO.com.

© LEGO, „LEGO“ logotipas ir „DUPLO“ logotipas yra LEGO Grupės prekių ženklai. © 2018 LEGO Group. „Minifigure“, kaladėlės ir smeigių konfigūracija yra „LEGO Group“ prekių ženklai. © 2019 „LEGO Group“

KONKURSAS FACEBOOKE->>

Laimėk savo ikimokyklinukui kūrybinį rinkinį "Mano pirmieji automobliai"!