Žaidimai su tešla patiems mažiausiems

Žaidimai su tešla patiems mažiausiems

18. Jul 2012, 00:00

Auginant kūdikį iki metukų, mamos dažnai klausia - o kaip gi jį lavinti ir su juo užsiimti?

 

Jūsų dėmesiui - labai paprasta idėja, kaip pažaisti su vaikučiu namuose su paprastomis priemonėmis. Namuose kepant pyragą ar blynus iš miltų, galima atriekti gabalėlį tešlos mažyliui ir duoti jam pažaisti. Galite suminkyti druskos tešlą (lygiomis dalimis druska su miltais ir šiek tiek vandens, kad išsiminkytų), galite tešlą išminkyti tik iš vandens ir miltų.

 

{smallpic:1}

 

Leiskite mažyliui daryti su tešla, ką tik jis sugalvoja- plėšyti į gabaliukus, minkyti, spaudyti pirštais, lipinti ir panašiai. 

 

{smallpic:2}

 

Nesikiškite į vaiko "kūrybą", lai jis susipažįsta su tešlos savybėmis (minkšta, šilta ir pan.). Įsikiškite tik tada, kai to reikia vaiko saugumui, pavyzdžiui, jei mažylis dedasi tešlą į burną ir kyla pavojus užspringti.

 

{smallpic:3}

 

Su vyresniu kaip metukų vaiku tešlos pagalba žaisdami galite mokytis tokių dydžių kaip: didelis - mažas, vienas- daug.

 

{smallpic:4}

 

Arba formų: apskritimas, ovalas ir panašiai.

 

{smallpic:5}

 

Žinoma, parduotuvėje galima rasti kokybiško plastilino, skirto patiems mažiausiems, bet žaidimas su pačių padaryta tešla bet kokiu atveju bus ekologiškesnis ir pigesnis.

 

Be to, atminkite, kad mažiems vaikams svarbiausia yra pats kūrybos procesas, o ne rezultatas, todėl nereikalaukite iš metinuko ar dviejų metuko mažylio konkrečių figūrų lipdymo, lai jis pasidžiaugia pačiu kūrybos procesu ir taip pažįsta jį supantį pasaulį.

 

{smallpic:6}

 

Smagių žaidimų visiems!

 

Ar Jūsų mažylis mėgsta lipdyti?