Visko pradžių pradžia..

Visko pradžių pradžia..

17. Aug 2021, 22:31 Mumson Mumson

2020 - ieji metai padovanojo pačią gražiausią gyvenimo dovaną.. Šaltą vasario 23 - osios vakarą gimė mūsų sūnus Ąžuolas.

Laikas bėgo, o su lyg kiekviena nauja diena berniukas darėsi vis gudresnis, smalsesnis.. vis sunkiau buvo nusedėsi vienoje vietoje, neslėpsiu.. Pasiilgdavau to mažo pipiriuko, kuomet miegodavo, valgydavo ir kakodavo :))))

Tik gimus Ąžuolui, pradėjau rūpintis lopšelių/darželių reikaliukais, mintyse kirbėjo baimė ir klausimas : " Ar suspėjome į eilę.." sistema rodė man tuo metu nesuvokiamai milžiniškus skaičius, netoli 200 mažylių prieš mus.

Su lyg kiekviena diena, atsidarydama sistemą galvodavau kokius skaičius išvysiu šiandien.. O jie vis dar "nekaltai" augdavo. Supratau, kad tai galbūt viena iš problemų, kuomet gyveni didmiestyje, o ne kokiame gūdžiame kaimelyje..

Bet.. vieną rytą telefonas skambėjo su nepažįstamais skaičiukais ekrane.. Neslėpsiu, atsiliepiau galvodama jog sulauksiu gimimo dienos sveikinimų, nes tą dien būtent buvo mano šventė.. O, bet, tačiau... Malonus moters balsas kitapus ragelio pranešė super džiuginančias naujienas : Jūs patekote į mūsų darželį, ar žadate lankyti? Netvėriau džiaugsmu.. nepagalvokite klaidingai, tai ne tas variantas jog atiduodu vos 1.5 metų berniuką į darželį, kad galėčiau " ūliavoti".. Ne, ne. Tiesiog, kad turėtų su kuo pažaisti bei būtų to vaikiško bendravimo, ko neturime nei giminėje, nei šeimoje, nei kaiminystėje.. Kelios draugės turi panašaus amžiaus vaikus, bet savi gyvenimai, savi rūpesčiai ir susitikimai tampa gan reti.. O tikiu, kad vaikui 24h per parą matyti tik tėvus ar senelius yra mažų mažiausiai nuobodu.

Darželį rinkausi visiškai užtikrinta, be jokių dvejonių ir pan.. Įdomu kodėl? Kadangi mano mama bus mano vaiko auklėtoja, gal pasirodys neįdomu? Bet patys pagalvokite kokia mano širdis rami kuomet žinau, kad bus artimas žmogus šalia mano vaiko. Teko ne kartą apsilankyti grupėje ar lauko žaidimų aikštelėse, kad apsižiūrėtų teritoriją ir nebūtų streso.

Didesnis nerimas kyla dėl apsipirkimo i darželį, kad visko turėtų ir nieko netruktų.. nuo žieminių kombinezonų iki mažiausių smulkmenų. Bet apie pirkinius kitame blog'e..