Vilniaus kamerinio teatro premjera "Princesė ant žirnio arba laimė ir triufeliai"

Vilniaus kamerinio teatro premjera "Princesė ant žirnio arba laimė ir triufeliai"

06. Mar 2015, 11:31 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Išlaikydamas savo pagrindinę - teatro šeimai meninę liniją, jau kovo 11 dieną Vilniaus kamerinis teatras pakvies jauniausius teatro žiūrovus į premjerą pagal H.K.Anderseno pasaką „Princesė ant žirnio“. 

Per savo gyvenimą Andersenas sukūrė daugiau nei 170 stebuklingų pasakų ir istorijų. 1835 metais parašyta „Princesė ant žirnio“ spindi tarp jų kaip ryškiausia žvaigždutė. Princo svajonės apie tikrą princesę, jos pasirodymas audros metu, minkščiausi žąsų pūkų patalai, įsiliepsnojusi karšta princo meilė ir net mažutis žirnis – viskas šioje istorijoje alsuoja poezija ir subtiliausia ironija. Tuo juk ir išskirtinė H.K.Anderseno kūryba – čia poetiškumas visada susipina su ironija, kilnūs jausmai - su gardžiu juoku, o pasaka, didžiulio Anderseno talento dėka, tampa įdomi ir mažiems, ir vyresniems.

20150306113245-64060.jpg

Daugelis žinome šią nuostabią H.K.Anderseno istoriją apie Princesę ant žirnio. 

Spektaklio „Princesė ant žirnio arba laimė ir triufeliai“ režisierius Vidmantas Fijalkauskas nedaro pasakos restauracijos, bet bando pažvelgti į  ją šiuolaikinio vaiko akimis.

Kiek kartų esame skaitę, ar prašę pasekti pasakojimą apie ilgas princo klajones beieškant tikrosios princesės! Prisipažinsime – ir mes, premjerinio spektaklio „PRINCESĖ ANT ŽIRNIO arba laimė ir triufeliai“ kūrėjai, ją skaitėme tūkstančius kartų, prašėme mamyčių, tėvelių bei senelių ją paskaityti vėl ir vėl. Matyt todėl mūsų pasaka bus šiek tiek kitokia. Nes ši istorija turi tęsinį! Ir ne bet kokį, o pasakiškai įdomų, pamokantį ir netikėtą. 

20150306113308-17363.jpg

Spektaklio premjera kovo 11 ir 15 dienomis.

www.vkamerinisteatras.lt