VIDEO: Kaip smagiai rūšiuoti atliekas su vaikais?

20. May 2019, 09:08 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

POPIERIŲ - į mėlyną konteinerį, STIKLĄ - į žalią, PLASTIKĄ - į geltoną! Kaip žaismingai ir įdomiai paaiškinti vaikams, kaip teisingai rūšiuoti atliekas, kaip jas atskirti ir apskritai - kodėl reikia tai daryti? Skubame to išsiaiškinti į Vaikų lopšelių - darželių tinklas "Rudnosiukas", kur jau laukia smagieji personažai ;)

Všį „Gamtos ateitis“ atstovė Diana Ramanauskaitė prisipažįsta, jog įmonės darbuotojai, kaskart lankydamiesi mokymosi įstaigose ir darželiuose, išgirsta dar negirdėtų vaikų klausimų, kodėl reikia rūšiuoti atliekas, kodėl reikia saugoti gamtą, kodėl reikia gelbėti vandenyno gyventojus nuo plastiko.

Kaip žinia, žaisdami vaikai infomaciją įsisavina geriausiai. Todėl linksmybės, kalbant apie svarbias pasaulio probelmas, labai padeda. Žaisdami, dainuodami, žiūrėdami spektaklius vaikai dar vaikystėje sužino, kaip rūšiuoti ir kodėl tai daryti svarbu.

"Vaikai moka rūšiuoti geriau nei suaugusieji ir neretas jų sudrausmins mamą ir tėtį, kodėl eidami į parduotuvę, pavyzdžiui, nepaėmė daugkartinio pirkinių maišelio ar gertuvės vandeniui. Vaikai žino, kad medžiai neužauga per vienerius metus ar iš ko yra gaminamas popierius. Vaikai imlūs, jie mokosi ir po to moko suaugusiuosius. Mes turime su vaikais rasti laiko ir kartu domėtis", - pasakojo D.Ramanauskaitė.

Vaikai žino, kad svarbu ne tik rūšiuoti, bet ir mažinti vartojimą, kad išmestume kuo mažiau atliekų ir kiekvienas prisidėtume prie gamtos išsaugojimo.

Ar žinojote, kad sauskelnės suyra per 450 metų, o vienkartinių pirkinių maišelių irimo trukmė nuo 10 iki 20 metų? Todėl žmonės skatinami naudoti daugkartinius maišelius ar šiaudelius. Pasirodo, daugkartinis šiaudelis gali pakeisti bet 500 vienkartinių plastikinių šiaudelių!

Todėl teks priprasti vaikų šventėse išsiversti be vienkartinių palstikinių šiaudelių ir stalo įrankių, nes nuo 2021 metų įsigalioja draudimas Europos Sąjungoje naudoti plastikinius gaminius.

Tad atminkime ir vaikams priminkime, kad gamtos ateitis – mūsų visų rankose!