VIDEO: Kaip žaidimai padeda išgryninti svajones

01. May 2019, 12:24 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

"Kol esame maži, galime svajoti būti bet kuo. Ir tėveliams niekada nevėlu tapti tuo, kuo svajojote tapti visą savo gyvenimą", - įsitikinusi laidos vedėja Indrė Kavaliauskaitė- Morkūnienė.

Štai iliuzionistas Mantas Wizard magija susidomėjo dar būdamas vaikas.  Ir prašo jo nevadinti fokusininku.

"Aš - iliuzionistas. Iliuzija - tai kažkas gražaus. Aš iš tiesų kuriu pasaką - tame magijos nėra, tai rankų miklumo ir didelio darbo rezutatas. Ir pirmą kartą, kai dar būdamas vaikas pamačiau mago pasirodymą, jau žinojau, kad štai ką noriu daryti - kurti kažką fantastiško ir žmonėms dovanoti šventę", - prisipažįsta Mantas.

Garsus iliuzionistas neslepia, jog kai kuriuos triukus pasirodymo metu atskleidžia žiūrovams tam, kad jie pamatytų tą nematomą triuko pusę ir kiek darbo yra įdėta.

Tačiau tam, kad vaikai ateityje suvoktų, kas juos džiugina ir kuo nori būti užaugę, būtina leisti jiems pažinti kuo daugiau pasaulio spalvų. O kaip žinia – nuo pirmųjų mėnesių vaiko pasaulio pažinimas vyksta per žaidimą.

Mūsų, tėvų, pareiga yra užtikrinti, kad žaidimai skatintų vaiką judėti, lavintų smulkiąją motoriką, leistų pažinti, atrasti, galvoti ir lavinti ne tik kalbą, emocinį intelektą, bet ir mąstymą.

Žaiskime ir nebijokime svajoti kartu su vaikais!!!