VIDEO: Gaminame lūpdažį namuose

06. May 2019, 11:02 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Turbūt mažai rasime mergaičių, kurios nemėgtų dažytis lūpų. Mums nematant, žiū - jos jau naršo po rankinę ar kosmetinę :) Tad kad nereikėtų skolintis mamų lūpdažių, išmokykime dukras pasigaminti savo asmeninį lūpdažį (žinoma, su natūraliais ingredientais). Į šį smagų procesą mielai įsitraukė trys merginos - laidos vedėja Indre Kavaliauskaite-Morkuniene, jos dukrelė Marija ir draugė Perla.

Pirmiausia atidžiai perskaitykite žaidimo instrukciją, o joje patariama, kad visą gamybos procesą rekomenduojama prižiūrėti suaugusiajam. Taigi, pradedame...

Į specialų indelį įdėkime arbatinį šaukštelį emoliento ir tada viską "pašaukime" dviem minutėms į mikrobangų krosnelę, kad išsilydytų.

Mergaitės išsirenka mėgstamos spalvos lūpdažio indelį, į kurį ir bus pilama visa paruošta masė.

Na o išlydžius emolientą, reikės 3 šaukštų saulėgrąžų aliejaus, kurį turbūt kiekviena mama ras namuose.

O kad lūpdažis kvepėtų, reikia tris lašus braškių skonio aromato įlašinti į jau turimą masę ir viską dar kartą gerai išmaišyti.

Beliko pagamintus lūpdažius nuspalvinti keliais grūdeliais natūralių dažų. 

Tuomet pagamintą mišinį sudėkite į pasirinktus indelius ir dvi valandas palikite kambario temperatūroje stingti. Pats gamybos procesas užtrunka vos kelias minutes, o džiaugsmo visoms merginoms -  iki soties!

Na ir metas išbandyti!