Veiklos visai šeimai idėjos: Oliziuko gaminimas

Veiklos visai šeimai idėjos: Oliziuko gaminimas

04. May 2017, 06:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Atėjus pavasariui, taip smagu stebėti už lango bundančią gamtą, sprogstančius medžių lapus bei čiulbančius paukščius. Aplinkui darosi viskas žalia ir gyva. Tačiau, augimo procesą galima stebėti ne tik lauke, bet ir savo namuose ant jaukios palangės, o tai ypatingai patiks jūsų vaikui. Oliziuko gaminimas kartu su vaiku - tai ne tik smagus, bet ir prasmingas laisvalaikio praleidimo būdas. Kaip greitai ir paprastai pasigaminti naują draugą, Jums pasakoja “Šiaurės licėjaus” pradinio ugdymo pedagogė Asta Sarapinaitė.

20170503115154-20950.jpg

Kurdamas Oliziuką Jūsų vaikas galės pasitelkti visą savo kūrybiškumą bei vaizduotę ir įvairias raštais bei kaspinėliais papuošti savo ,,mažąjį draugą“. Vaikui tikrai bus smagu namie turėti ,,augintinį“, kuris kiekvieną dieną augs ir keisis. O tėveliai galės stebėti, kaip formuojasi vaiko atsakomybės ir pareigos  jausmas. Juk be priežiūros ir laistymo Oliziukas taip ir liks nesužaliavęs. 

Kuo daugiau veiksmų leiskite atlikti patiems vaikams, nors tai užtruks truputi ilgiau, tačiau praktinis patyrimas - vienas geriausių mokytojų vaikui. Taip pat, jeigu vaikas pats kurs Oliziuką jis skirs daugiau dėmesio ir rūpesčio jam bei jo augimas atneš daugiau džiaugsmo.

20170503115213-76337.jpg

Jums reikės:

Plonos kojinės;

Smulkių pjuvenų;

Žolytės sėklų (vienam oliziukui reikės apie pusės pakelio sėklų);

Vatos;

Dekoravimo detalių: priklijuojamų akyčių, kaspinėlių, dekoratyvinės pūkuotos vielutės;

Gumyčių ar siūlo;

Vandens.

20170503115229-67465.jpg

Gaminame Oliziuką greitai ir paprastai:

Pasiimame nedidelį vatos gabalėlį, jį sušlapiname su vandeniu ir priberiame sėklų, kad jos priliptų prie vatos.

Vatą su sėklomis dedame į kojinę, taip, kad sėklos būtų kojinės apačioje. Tada, padedant tėveliams arba draugams, į kojinę priberiame pjuvenų. Jeigu norite, kad Jūsų oliziukas būtų didesnis berkite daugiau.

Vėliau su siūlu arba gumyte suformuojate Oliziukui ausis ar nosį. Tai padarę, tvirtai užrišame kojinės viršų ir apverčiame Oliziuką. Jūsų Oliziukas jau baigtas, liko tik priklijuoti akis ir kitaip jį papuošti.