Vakaro skaitiniai vaikams - betarpiškas bendravimas arba ELĖ IR DRAUGAI

Vakaro skaitiniai vaikams - betarpiškas bendravimas arba ELĖ IR DRAUGAI

24. Oct 2014, 13:55 motinysteveza motinysteveza

 Paėmus į rankas knygelę “Elė ir jos draugai“, pirmas įspūdis tikrai neapvylė - labai mėgstu knygas kietais viršeliais ir storais slidžiais lapais- žymiai maloniau skaityti :). Anotacija ir kviečianti skaityti, tačiau atidėjom skaitymą vėliau, nes turėjome kitas knygeles perskaityti, parsineštas iš bibliotekos. O šią savaitę įveikėme ir „Elė ir draugai“.

Pradėjus Deimantei lankyti mokyklą ir jau įsiliejus pilnu tempu į jos gyvenimą ši knygelė mums “labai į temą“.  Tai trys linksmos istorijos apie Elės, jos klasės draugų ir mokytojo nuotykius. Kaip ir knygos anotacijoje rašoma, taip ir yra iš tikrųjų-pasakojama nuotaikingai ir įtraukiančiai – skaitant Deimantė nuolat krizeno iš aprašytų situacijų ir niekad nenorėjo, kad pabaigčiau skaityti (o man vakarais nuo nuovargio net liežuvis sunkus... :)). Taip, šią knygelę skaičiau aš Deimantei, nes  ir sklandžiai skaitančiai mano pirmokei savarankiškai dar būtų per sunku, nes nemažai yra užslėptų minčių, perkeltinės reikšmės, radome vieną kitą nežinomą žodį, pavyzdžiui, aiškinomės kas yra „Galupo apklausa“. :) O man vis norisi įsitikinti, kad vaikas viską supranta iki galo apie ką skaitoma :).

20141024134635-25699.jpg

Knygelėje aprašyti tipiški personažai, kurių tikriausiai rasime kiekvienoje klasėje: viską žinantis, niekad nesusigaudantis, nedrąsus... Skaitant mes ir bendravom : o pas tave yra klasėje „viską žinantis“? Taigi skaitant knygą daugiau susipažinau ir su savo dukros klasiokais :).

O dabar ieškosime dar knygelių  su nuotaikingais mokyklos gyvenimo nuotykiais, nes mums tai aktualu. Jau skaičiau šios knygos antros dalies anotaciją - panašu, kad Elė įsimylėjo. Ir  tai mums labai aktualu (manau, kad beveik visi mokinukai išgyvena simpatijas, antipatijas –taip jau sutvarkytas pasaulis... :)).

-          Mama, tu juoksis, ką aš tau dabar pasakysiu.

-          Pažadu nesijuokti...

-          Aš įsimylėjau Aironą...  Vat taip pareiškė vieną vakarą mano septynmetė... Tiesą sakant, tai nuskambėjo kaip komplimentas man –dukra papasakojo savo tokią asmeninę paslpatį.     

Griebsim skaityti knygelę „Elė ir pašėlusi klasė“.

Ačiū MK ir leidyklai „Nieko Rimto“ už kokybišką knygelę, tiek turiniu, tiek „drabužiu“.

O gal pati leidykla „Nieko rimto“ turi rekomenduojamų knygų sąrašą pradinukams apie mokyklos gyvenimo nuotykius?


Akvilė

https://www.facebook.com/AuginuStebukla