Vaizduotės kaladės - viena iš priemonių lavinti vaikų kūrybiškumą!

27. Sep 2017, 12:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kas yra vaizduotės kaladės, žino tikrai ne kiekvienas. 

20170922133408-24854.jpg

Šios minkštos, lengvos, įvairių dydžių ir formų detalės, kurias galima dėti, kišti, traukti bei ridenti ir yra vazduotės kaladės.

Jos yra skirtingų formų, turi skyles, įvairius pagaliukus.

"Nėra jokių konkrečių taisyklių. Svarbiausia, kad vaikams neduotos jokios instrukcijos. Todėl jie gali įjungti savo vaizduotę ir kurti taip, kaip savo slapčiausiose svajonėse", - pasakojo Vilniaus Humanistinės mokyklos edukologė Aleksandra Dombrovskaja.

Tuo, kad nereikia vaikams jokių instrukcijų žaidžiant vaizduotės kaladėmis, įsitikino ir vieno darželio auklėtojos.

20170926164024-72375.jpg

"Vieno darželio auklėtojos paklausė, ar mes duosime vaikams instrukcijas. O aš kaip edukologė paklausiau jų, ar iš tiesų jos mano, kad jiems reikalingos instrukcijos? Po pusvalandžio jos pamatė, kad vaikai pastatė fantastiškus statinius. Visi - maži ar dideli - stato ypatingus statinius su šiomis kaladėmis. Nes tai įdomu, nauja, galimi įvairūs sudėtingi architektūriniai sprendimai", - teigė „Rainbow” pramogų parko vadovė Brigita Gaitanži.

Vaizduotės kaladės, kurias rasite "Rainbow" žaidimų parke, lavina ir kūrybiškumą, ir bendradarbiavimo įgūdžius. Vaikai mokosi žaisti ir bendrauti vienas su kitu, mokosi išsakyti savo nuomonę, išgirsti kito nuomonę ir dalintis idėjomis.

Įvairių formų kaladės vaikų pastangomis virsta žirafomis, palmėmis,  mašinomis ar žmogeliukais. Mažesniems vaikams tai puikus motorinių įgūdžių lavinimas. 

20170926164004-44702.jpg

Vaizduotės kaladėmis, anot edukologų, gali žaisti tiek mažyliai, tiek darželinukai ar mokyklinio amžiaus vaikai.

Tik įspėjame, kad atradę šį statybų malonumą, vaikai žaisdami užtruks bent tris valandas :)

Plačiau: www.rainbowparkas.lt