Vaiko veikla namie, kai nereikia eiti į darželį (sergu)

Vaiko veikla namie, kai nereikia eiti į darželį (sergu)

15. Dec 2018, 20:20 Anita Anita

Visiem darželinukams ateina neišvengiamas metas, kai suserga. Taip, mums pirmieji metai daržely ir tik dabar ilgesniam laikui atkritom. Spalio pabaigoje nėjome dvi dienas į darželį dėl kosuliuko, kurį greitai nuvaikėme. Šiuo kartu po savaitgalio išvykos pas senelius grįžome su lengva slogyte, kuri atrodė tik kartą per dieną išlendanti. Tai gydžiau tik baubuku. Pirmadienio rytą atsikėlus užpuolė kosulys nenustojantis. Sakau tikrai neleisiu vaiko į darželį ir nuvažiavome į polikliniką. Temperatūros vaikas neturėjo, plaučiukai švarūs, kosulys dingęs, kuris buvo po slogytės naktį, gerklytė šiek tiek paraudusi. Gydytoja išrašė man slaugos biuletenį iki penktadienio. Vaikas linksmas, aktyvus. Kitom dienom tik visaip buvo. Šiek tiek ir temperatūros atsirado, būdavo ir irzlumo kartais. Valgymo nenoras. Ketvirtadienį netgi apsivėmė ryte, bet dėl snargliukų ir dėl daug vandens gėrimo ryte. Pabusdavo ir gert prašydavo, išgerdavo pusę stiklinės vandens ir taip tris kartus. Vakare užsikosėjo ir vėl apsivėmė. Nors tą dieną išvargęs kažkoks buvo. Penktadienį vėl nuvažiavome pas gydytoją. Crb buvo vos pakilęs. Slogytė užsitęsė, tai skyrė lašiukų su antibiotikais šiek tiek sudėtyje. Nedarbingumą pratęsė dar savaitei. Taigi vis mąstom su sūneliu kuo mums namie užsiimti.

O veikiam daug. Papuošėm eglutę, kuri vis vaikui kliūna, nori numėtyti žaisliukus (kamuoliukus), tai girliandą nutempti. Buvau nupirkus apvalius dar žaisliukus patiems padaryti ir kabinti ant eglutės. Labiau patiko grindis spalvinti, tai turime tik vieną žaisliuką, kurį aš nuspalvinau. Gaminome robotą einantį iš modilino. Rūpėjo jį laužyti ir niokoti  dabar tas robotas sumaltas į krūvą, o buvau pirmąjį variantą pagaminus kaip priklauso. Antras variantas panašus į velniuką.

Bet žaisti pavykdavo. Su mašinytėm išsitiesus trasas kelių rūšių arba šiaip rūšiuojant, dar žaidė su didelėmis mašinomis. Dantų šepetuku plovėm mašinas. Su transporto priemonėm namie irgi privažinėta daug ir gaudynių žaista ir traukinukas imituotas ir namai statyti. Lego buvo konstruojamas. Statomi bokštai. Persirengiama spider man'o kostiumu. Kelis kartus trumpam ir vaizdelius žiūrėjo. Dar kartu apsikabinę žiūrėjome ir trumpus animacinius filmukus. Įjungiau „Pingvinas Lulu“, kurį teko greitai išjungti, nes pradėjo gailėti pingvinuko, kai jį puolė piktas paukštis, taaaip pergyveno ir šaukė. Po to kai vyras pagydė pingvinų ką ir vežė namo, vaikas pradėjo pergyventi, kad šuniukas kartu neišlipo. Taip jaudinosi, kad net apsiverkė, kol dar nuraminau. Pamenu,vaikystėje ir aš verkiau žiūrėdama šitą filmuką. Pastebėjau, kad jautriai reaguoja į vaizdus, kai gyvūnai skriaudžiami ar užsigauna ar kas juos gązdina.

Žinoma skaitėme ir knygutes. Dar pastebėjau, kad per šią savaitę praleistą drauge, vaiko kalba labai patobulėjo ir pasistūmėjo. Daug bendraujam.

20181215201459-44155.jpg

20181215201523-40143.jpg

Turime daug primąstę daug veiklos ir kitai savaitei. 

Ką jūs veikiate su vaikais, kai nevedate į darželį? Galbūt pasigaudysim dar idėjų :)