Vaiko analizė pagal nuotrauką: Faustas

Vaiko analizė pagal nuotrauką: Faustas

14. Oct 2014, 12:06 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Visoms "Mamyčių klubo" skaitytojoms atsiųsti redakcija@mamyciuklubas.lt savo vaiko nuotrauką, pagal kurią "Personalo atrankos kitaip" įkūrėja Ramunė Vaičiulienė pasakys vaiko pomėgius: "Unikali galimybė: sužinok vaiko pomėgius iš jo nuotraukos"

20140922164919-13311.jpg 

Ramunė jungia įvairias technikas - veidotyros, netradiciniai saviugdos būdus ir kitus metodus, kurių pagalba iš nuotraukos ji gali jums patarti koks darbas jums tiktų, kokią profesiją pasirinkti, kaip pažinti savo viršininką ir net kaip susirasti tinkamiausią darbuotoją. "Personalo atrankos kitaip" - tai kitoks patikrintas būdas pažinti žmones.

O šiandien specialistė aptaria ketvirtojo atsiųsto vaiko, septynmečio Fausto, nuotrauką:

"Tai vaikas individualistas, kurį laiką jis gali stebėti įvykius aplink save, tačiau jis jaučia kad taip kaip visiems jam netiks. Jam gali tekti paaiškinti informaciją individualiai, rasti jam suprantamą būdą.

Jis gali būti gabus muzikai (grojimas smuiku). Tai pakankamai jautrus vaikas, jam svarbus mamos artumas. Tolerantiškas, tačiau turintis polinkį į skubotus sprendimus.

Reikėtų parodyti jam, kad prieš apsisprendžiant jis turėtų gerai apsvarstyti galimybes. Jam turėtų patikti važinėtis dviračiu. Bendrauti jam reikia tik tiek kiek jam pačiam norisi. Jis turi turėti laiko ir pabuvimui su savimi, įspūdžių apdorojimui.

Tai ne sceninis žmogus, jam labiau tinka užkulisiai. Jis gali būti kruopštus dirbdamas rankomis, domėtis technikos konstravimu. Moka susikaupti. Viduje žinantis, kas jam tinka geriausiai, todėl būtina įsiklausyti į jo poreikius. Pakankamai uždaras, todėl vengti didesnių dozių virtualaus gyvenimo (kompiuterio)."

Ekspertai
14. Oct 2014, 23:00 Vinga

Vinga, labai smagu, kad randate panašumo ir galite atitinkamai suprasti vaiko poreikius, bet jūs kaip mama greičiausiai ir taip juos gerai jaučiate širdimi.

14. Oct 2014, 16:11

..ir dar apie individualizmą.. taip pat tiesa.. Elementarus pavyzdys - raidelių rašymas. Mokykloje rašytos..hm..nei šiokios nei tokios 😀 Namuose - užtenka jam indivualiai parodyti kaip rašyti raidę ir jau po kelių bandymų jos gaunasi puikios 😀

14. Oct 2014, 13:20

Sakyčiau labai taikliai 😀 Ir aš užsimaniau šitaip sugebėt išanalizuot žmogų 😀
Mūsų Faustas tikras jautruolis ir mama jam labai svarbus asmuo. Nors jau septynmetis, bet kasdien nori prisiglausti, būti pamyluotas 😀
Muzikalumas - naujiena. Reikės pabandyt pasiūlyt šitą veiklą, nors iki šiol maniau, kad su menu Faustas neturi ir nenori turėti nieko bendra 😀
Važinėti patinka paspirtuku, turbūt dėl to, kad tai paprasčiau nei dviračiu. Bandė mokytis važiuot dviračiu, iš pirmo karto, be abejo, nepavyko ir noras dingo.. 😀
O apie konstravimus - visiška tiesa 😀 Jei jau pasineria į Lego konstravimą vaikas "dingsta" bent kelioms valandoms. Statiniai tikrai labai kūrybiški, be jokių schemų - viskas gimsta galvelėje.
Ačiū už taiklius pastebėjimus!