Vaikas darželyje verkia ir isterikuoja: ką daryti?

Vaikas darželyje verkia ir isterikuoja: ką daryti?

05. Sep 2013, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Būna, jog vos pradėjęs lankyti darželį, vaikas ima verkti, rodo isterijas ar net tampa agresyvus. Ar mamai staiga palikti grupę, kai vaikas nemato, o gal tai rodo, kad vaikas dar nepasiruošęs? Kokia būtų tinkamiausia taktika?

Mamyčių klubą konsultuoja Vilniaus nevalstybinio vaikų lopšelio – darželio “Rudnosiukas” (www.rudnosiukas.eu) auklėtoja – edukologė Kristina Chorocejienė:

Paruoškite patys save. Prisiminkite, kad vaikui reikia išmokti pabūti be tėvų kelias valandas. Patikėkite, kad auklėtojos pasirūpins Jūsų vaiku.

Tačiau jokiu būdu neišeikite, kada vaikas nemato, paslapčia – tai gali sugriauti jo pasitikėjimą, auginti baimę, kad Jūs kitą kartą netikėtai dingsite.

Trumpas, pozityvus atsisveikinimas yra labai svarbus, o ypač pradžioje. Dažnai, Jums išėjus, vaikas nusiramina jau po kelių minučių.

Stenkitės būti ramūs ir pozityviai nusiteikę. Vaikai yra ypatingai jautrūs artimųjų nuotaikoms ir greitai „pagauna“ bet kokią įtampą Jūsų balse ir veide. Vaikas taip pat gali pradėti nerimauti.

Važiuodami į darželį dainuokite kartu ar klausykitės mėgstamos dainos!

Sėkmingos adaptacijos darželyje!

Jei turite klausimų specialistams leidžiant pirmą kartą vaikučius į darželį ar į mokyklą, rašykite juos redakcija@mamyciuklubas.lt

Projekto "Pirmas kartas" rėmėjas - Stephenjoseph.lt20130731121645-70856.jpg

05. Sep 2013, 09:08

visiskai sutinku su Kristina 😉 atsisveikint butina,bet ne taip kad,ate Maryte,vaikas nubego zaist,o mama is paskos,duok bucki,ko neatsisveikini... ir patys suvyrgdo vaikus. pasiimant vaika is darzelio galima pabut su juo,pazaist,bet ne ryte 😉