Vaikai kviečiami spalvinti Lietuvos istoriją!

Vaikai kviečiami spalvinti Lietuvos istoriją!

09. Mar 2012, 00:00

Artėjant Kovo 11 -ajai puiki žinia patriotiškumą vaikams skiepijančioms šeimoms. Nuo šiol mažieji galės spalvinti ne tik ninzių ir princesių knygutes, bet ir, pavyzdžiui, Žalgirio mūšio kovas.


Išleistos dvi edukacinės spalvinimo knygos – „Miško kariai“ ir „Žalgirio mūšis“ iš serijos „Mažųjų Lietuvos istorija“ – skirtos mažiesiems Lietuvos piliečiams. Edukacinių spalvinimo knygų serija „Mažųjų Lietuvos istorija“ – tai pirmoji vaikų pažintis su svarbiais Lietuvos valstybei įvykiais, reikšmingomis datomis ir iškiliomis asmenybėmis. Skaitydami ir spalvindami  dailininkų sukurtas iliustracijas vaikai susipažins ir su istoriniu aptariamojo laikotarpio kontekstu: politiniu ir kasdieniu gyvenimu, kultūra.

 

Leidėjų nuomone, mažieji skaitytojai noriai domisi tokiu rimtu dalyku kaip istorija, jeigu ji pateikta patraukliai, neįprastai, žaismingai, vaikams suprantama kalba. Istorinės spalvinimo knygos – tai edukacinės priemonės su žaidybiniu procesu, kur įvairaus amžiaus vaikai atras įdomių dalykų. Knygų seriją „Mažųjų  Lietuvos  istorija“ sudaro: „Miško kariai“, „Žalgirio mūšis“, „Barbora Radvilaitė“, „Karalius Mindaugas – valstybės kūrėjas“, „Kaip Lietuva atgavo Nepriklausomybę“.

 

Knygoje „Miško kariai“ pristatomos Lietuvos partizanų kovos, kurios atskleidžiamos per mažo berniuko Jono šeimos istoriją. Vaikams pasakojama, kodėl kilo partizaninis pasipriešinimas, kokia buvo jo eiga ir kuo jis baigėsi.

{smallpic:1}

Kitoje knygoje „Žalgirio mūšis“ pristatoma pergalinga lietuvių kova per žemaičių bajoro Montvydo gyvenimo istoriją. Istoriko Gedimino Kulikausko vaikams parašytas tekstas pasakoja, kaip 1410 metais šauniųjų karvedžių Vytauto ir Jogailos vadovaujama Lietuvos ir Lenkijos kariuomenė sumušė Vokiečių ordino kariuomenę.

{smallpic:2}

Šių metų balandžio mėnesį bus pristatytos dar dvi serijos „Mažųjų Lietuvos istorija“ knygos – „Barbora Radvilaitė“ ir „Karalius Mindaugas – valstybės kūrėjas“.  Kol kas knygų galima įsigyti Vilniaus knygyne „Sofoklis“, tačiau nuo kitos savaitės jos bus parduodamos įvairiuose Lietuvos ir internetiniuose knygynuose.

 

Kaip vertini tokių knygelių atsiradimą mažiesiems?