Vaikai kviečiami grąžinti Knygų medžius

Vaikai kviečiami grąžinti Knygų medžius

18. Sep 2013, 14:42 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Visą vasarą knygas skaitę ir ant Knygų medžių plakatų lapelius su jų pavadinimais klijavę vaikai kviečiami iki rugsėjo 29 d. juos grąžinti į artimiausią knygyną „Pegasas". Už tai gaus dovanų atšvaitą ir kvietimą į finalinį renginį

Spalio 12 d. finalinio „Augu skaitydamas" renginio metu Vilniuje, prekybos centre „Akropolis", iš visų plakatų bus išrinkti dvylika labiausiai sužaliavusių Knygų medžių, kurių savininkai bus pakviesti į specialią LRT televizijos laidą „Tūkstantmečio vaikai". Jos metu daugiausiai knygų perskaitę vaikai varžysis dėl uoliausio Lietuvos skaitytojo titulo ir kelionės į Hario Poterio pramogų parką Londone. 

 Knygų medžiai - specialūs plakatai su pavaizduotu simboliniu knygų medžiu - šiemet jau antrus metus iš eilės buvo nemokamai dalijami miesto bibliotekose ir knygynuose „Pegasas". Iš viso per vasarą vaikams išdalinta beveik 80 tūkst. plakatų.

Praėjusiais metais projekto „Augu skaitydamas" finaliniame renginyje uoliausia skaitytoja paskelbta vienuolikmetė panevėžietė Agilė Kučinskaitė, perskaičiusi 146 knygas. Antrąją vietą daugiausiai knygų perskaičiusių vaikų rinkimuose laimėjo 8 metų kaunietė Erika Pranevičiūtė, perskaičiusi 133 knygas, trečią - penkiolikmetė vilnietė Dovilė Kovaliūnaitė, „išauginusi" 114 lapelių ant savo Knygų medžio.

Šiemet projekto „Augu skaitydamas" inicijuotą popierinių Knygų medžių dalijimo akciją papildė ir virtualus visos Lietuvos vaikų Knygų medis, ant kurio vaikai arba jų tėvai internete rašo perskaitytų knygų pavadinimus, ir kas savaitę turi galimybę laimėto vaikišką knygą. Nuo gegužės mėnesio ant jo iš viso sužaliavo 6267 lapeliai su vaikų perskaitytų knygomis. Daugiausiai knygų iki šiol perskaitė Šakių, Širvintų ir Vilniaus gyventojai. Virtualus Knygų medis „Augu skaitydamas" Facebook puslapyje www.facebook.com/Auguskaitydamas bus auginamas iki rugsėjo 29 d., kol į knygynus bus grąžinti popieriniai Knygų medžiai.

Projektas „Augu skaitydamas” - tai įmonių grupės „Alma littera” iniciatyva, kuria siekiama įgyvendinti viziją „Lietuva - daugiausiai skaitanti šalis Europoje". Projekto tikslas - padėti tėvams formuoti vaikų skaitymo įpročius, ugdyti skaitymo įgūdžius bei paversti skaitymą mėgstamu užsiėmimu ir tokiu būdu užtikrinti geresnę jų ateitį.