Užduotėlės iš reklamos skrajučių. Išbandykite!

Užduotėlės iš reklamos skrajučių. Išbandykite!

20. Apr 2013, 00:00

Užtruksite vos keletą minučių ir jums nereikės sukti galvos, ką veikti su vaiku. Šios priemonės ne tik puikiai lavina vaiko kalbą bei mąstymą, bet ir leis jums sutaupyti kelis litus.

 

1.Atsimenate tokį vaikystės žaidimą "Valgoma-Nevalgoma". Jį žaisdavome su kamuoliu, bet tą patį galima padaryti ant popieriaus.

Vaikas pažymi x valgomus dalykus. Tinka nuo 2-2,5 metų.

 

2.Sukurk savo pasakojimą.

 

Jeigu turite suplyšusių, senų knygučių, tai pamąstykite apie naują, panaudojant senosios paveikslėlius. Aš iškirpau paveiksėlius iš senos knygutės, su vaiku juos klijavome, o jis man pasakojo, ką mato. Nerodžiau paskutinio lapo, skatinau atspėti kas atsitiks pasakojimo herojams.

 

Paveikslėlius galima suklijuoti ant kartoto, į sąsiuvinį ar albumą ir užrašyti vaiko mintis.

 

3. Vienas eilėje (žiūrint horizontaliai) netinka prie kitų - surask jį. Vaiką skatina mąstyti logiškai, lavina pastabumą. Vaikas, jeigu moka kalbėti, galėtų paaiškinti, kodėl tas daiktas nesiderina su kitais.

 

 

4. Vaisius ir daržovės padalinti į dvi dalis. Skatina gamtos pažinimą, tinka nuo ankstyvo amžiaus. Mama gali nupiešti krepšelį ir vaikui iš didelės krūvos liepti atrinkti tik vaisius/daržoves ir į tą krepšelį atrinktus dalykus suklijuoti.

 

 

5. Oi, vienas sumaišė puses. Kuris? Ši veikla lavina pastabumą.

 

 

6. Surask vienodą batų porą. Ši veikla taip pat lavina pastabumą.

 

7. Sugrupuok poromis. Du batukai neturi poros. Rask juos.

 

8. Kas gyvena Afrikoje?

Atspausdinau Afrikos žemėlapio kontūrus, radau Zoo reklamą, kurią puikiai panaudojau šiai pažintinei priemonei.

 

Tikiuosi, rasite, ką pritaikyti ir jūs.

 

Grita

20. Apr 2013, 10:53

😃 👍

20. Apr 2013, 10:36

nu tikrai puikus zaidimai su vaiku, deja mano vaikui toki nelabai patinka. pasedi 5 min ir jau lekia ☹ jis mieliau su dviraciu pasivazines, duok atsuktuva ir varztuku tai bus pats laimingiausias 😃 Jis toks remontininkas pas mus