Uti ti ti šalta! Gaminame pirštines iš... popieriaus

Uti ti ti šalta! Gaminame pirštines iš... popieriaus

12. Jan 2013, 08:00

Pagalvojome, kad šis darbelis su pačiais mažaisiais tinkamiausias būtent tokiu metų laiku.

 

Šį savaitgalį sinoptikai prognozuoja šaltuką. Pats metas traukti iš spintų pačias šilčiausias pirštines. O vakare - pasigaminkite su mažaisiais namuose pirštinių iš... popieriaus. Valandžiukė geros nuotaikos garantuota!

 

Šiam darbeliui reikia:

 

spalvoto popieriaus

klijų

žirklių

įvairiausių medžiagos atraižėlių, siūlų likučių, spalvoto popieriaus skiautelių. Juos sukarpykite mažais gabaliukais, kad būtų patogu klijuoti ant pagrindo.

 

{smallpic:1}

 

Kaip daryti?

 

Pirmas darbelis, kuris laukia - iš spalvoto popieriaus iškirpti kumštinių pirštinių formas. Tai galite padaryti ir jūs, tėveliai, jei vaikučiai visai maži pabiručiai, na, o jei trečius ar ketvirtus metelius einantys, galima nupiešti pieštuku pirštinės kontūrus ir paprašyti vaikučio iškirpti.

 

Na, o toliau jau leiskite vaikams fantazuoti ir dekoruoti pirštines, kaip tik jiems patinka. Raštai, spalvos ir kiti dalykai lai būna pačių mažųjų sugalvoti - kaip jiems atrodo gražiau, tegul taip ir dirba.

 

{smallpic:2}

 

Žinoma, vaikui bus smagu, jei būsite šalia jo, tačiau įsikiškite į  procesą tada, jei mažylis prašo jūsų pagalbos. Nepirškite jam savo nuomonės ir pasiūlymų. Pasitikėkite savo vaiku!

 

{smallpic:3}

 

Štai kokios žaismingos pirštinaitės išėjo. Dabar jau jokie šalčiai nebaisūs, ar ne?

 

{smallpic:4}

 

Smagių žaidimų su mažaisiais!

šaltinis: Maminklub.lv