Truputį sportinės veiklos prieš einant į darželį.

Truputį sportinės veiklos prieš einant į darželį.

14. Sep 2020, 11:51 JulijaGlad JulijaGlad

Po gana įtemptos savaitės darželyje, nusprendėme prasiblaškyti ir sudalyvauti kartu su Aleksandru bei jo sese, šeštadienį vykusiame Danske Bank Vilniaus maratone ("Beactive" vaikų bėgime). Aleksandras "bėgo" 200 metrų distanciją, starto pradžioje sūnus pasiprašė ant rankų, tad pusė distancijos jis "bėgo" ant rankų, o paskui nulipo ir savarankiškai pasiekė finišą, kur maratono darbotojai įteikė jam tikrą medalį. Čia buvo Aleksandro antrasis mini "maratonas" (prieš mėnesį jis dalyvavo "Moterų bėgimas" bėgime). 

Po vaikų maratono, visus vaikus laukė organizatorių staigmena - pripučiami batutai, tad visi kartu apsilankėme batutų zonoje, kur Aleksandras smagiai praleido laiką. Mačiau kaip vaikas džiugavo, kas padėjo atsipalaiduoti po sunkios savaitės. Nors daug kur rašo, kad adaptacijos metu geriau vaikų niekur nevedžioti, o pabūti ramiai namuose, tačiau šįkart pastebėjau, kad tokio pobūdžio sportinis prasiblaškymas padėjo Aleksandrui atsipalaiduoti, nes vakare jis daug greičiau ir ramiau užmigo.

O šiandien jau pirmadienis - trečioji adaptacijos savaitė... jei Aleksandras prieš tai tik darželio teritorijoje pajusdavo, kad su manimi reikės atsisveikinti tam tikram laikui, tai šiandien jis jau atsikėlęs iš karto suprato, kad teks keliauti į darželį... ir prasidėjo..ašaros ir nenoras rengtis bei keliauti į darželį. Tačiau pati kelionė iki pat darželio rūbinės praėjo gana sklandžiai, o kai atėjo laikas atsisveikinti Aleksandro akys prisipylė ašaromis...Auklėtoja paminėjo, jog, kai aš išeinu jis nusiramina ir ramiai sau žaidžia, tad labai laukiu to momento, kai Aleksandras galės ramiai (be jokių stresų) keliauti į darželį bei smagiai leisti ten savo laiką.