TOP 5 neholivudiniai filmukai vaikams

TOP 5 neholivudiniai filmukai vaikams

10. Jun 2014, 13:50 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Pelenės, Snieguolės, Smurfai ir Žaibai Makvynai - visa tai pažįsta turbūt kiekvienas vaikas. Tokių filmukų pažiūrėjus kiekviena mergaitė nori būti princese, berniukai puošiasi nindzių kaukėmis. Kuo būtų galima pakeisti šiuos filmukus? Siūlome penkias alternatyvas:

1. "Minuscule" 

Tai daugybė trumpų, kelių minučių trukmės, filmukų serijos apie įvairiausius vabalėlių, kirminų ar šliužų gyvenimo užkaborius. Daugelis su jais susipažino pilnametražiame filme "Didžioji skruzdėlių karalystė", bet iš tiesų prancūziški trumpi filmukai jau rodomi daugybę metų ir juos visus galima rasti youtube.

2. Hayao Miyazaki filmukai

Labai patiks mėgstantiems japoniškos stilistikos filmukus, kurie skatina vaikų vaizduotę, moko skirti gėrį nuo blogio ir yra kupini fantazijos. Keletas populiariausių: "Keliaujanti Haulo pilis" (angl. "Howl’s Moving Castle"), "Stebuklingi Šihiros nuotykiai dvasių pasaulyje" (angl. "Spirited Away"), "Mano kaimynas Totoro" (angl."My Neighbor Totoro") ir dar daugelis kitų. Juos rasite ir profesionaliai lietuviškai įgarsintus. 

3. "Peppa pig" filmukai

Nuotaikinga britų kiaulaitė Peppa su visa savo šeima susiduria su kasdieniniais klausimais ir linksmai juos išsprendžia. Ryškūs paveiksliukai, muzika ir nuolatinis Pepos (ir visos jos šeimos) pomėgis šokinėti purvo balutėse sužavi vaikus. O mus sužavėjo tai, kad filmukų nėra lietuviškai, o jie yra labai paprasta anglų kalba. Frazės kartojamos po keletą kartų, todėl tai puiki galimybė išmokti angliškai. 

4. Senoji animacija

Jos labai daug galima rasti įvairiuose tiesiogiai transliuojamų filmų portaluose. Gal kokybė ir nekokia, bet turinys vertas plojimų. Jokio smurto, meniškai apipavidalinti ir jautraus turinio filmukai patinka visiems vaikams, todėl nepatingėkite jų paieškoti. 

5. "Troliai mumiai"

Visiems puikiai pažįstami iš knygučių, labai puikiai atgijo... japoniškuose filmukuose! Jų autorius Hiroshi Saito ir serijos vadinasi "Moomin", o dalis išversta į lietuvių kalbą ir jas galima rasti DVD pavidalu. Iš viso japoniškai galima rasti daugiau nei 100 serijų, o lietuviškai - iki dešimties. 

 20140609165543-60298.jpg

Kokius neholivudinius filmukus žiūri jūsų vaikai? Ką galėtumėte rekomenduoti?

10. Jun 2014, 14:15

"Maša ir lokys" - pats mėgstamiausias, taip pat kartas nuo karto pažiūri "Talking Tom Cat (Kalbantis katinas Tomas)". O daugiau jei kada patikom pažiurim per televizoriu, kokį tomą džerį ar senają animacija. 😀