Tėvai gali stebėti, ką darželyje veikia jų vaikai

Tėvai gali stebėti, ką darželyje veikia jų vaikai

30. Nov 2015, 09:34 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Lietuvos darželiams pristatytas naujas įrankis – šiuolaikiška saugi aplikacija mobiliesiems telefonams ir kompiuteriams „kindervibe”, skirta palengvinti komunikaciją tarp darželio ir jį lankančių vaikų tėvų. Pirmasis naująjį įrankį pradėjo naudoti dr. Austėjos Landsbergienės įkurtas ikimokyklinio ugdymo įstaigų tinklas „Vaikystės sodas”. 

Planuojama, kad sistema artimiausiu metu bus įdiegta daugumoje privačių darželių Lietuvoje. Šiuo metu produkto kūrėjai ruošiasi aktyviai produkto plėtrai užsienyje. Į „kindervibe“ sukūrimą ir vystymą jau investuota 50 tūkstančių eurų. 

Pasak vieno projekto vystytojų Mindaugo Banaičio, toks interaktyvus bendravimas su darželiu labai aktualus naujajai tėvų kartai, kuri noriai ir aktyviai įsitraukia į vaikų ugdymą, gilinasi į kasdienes veiklas, domisi vaiko pasiekimais, progresu, emocijomis. 

„Pastebėjome, kad pagrindinė problema, su kuria susiduria šiuolaikiniai darželiai, yra „išsibarsčiusi” informacija, neefektyvus komunikacijos procesas, tai, kad nėra bendro vaizdo ir galimybės analizuoti duomenis”, - teigia jis.

„Kindervibe“ aplikacija leis patogiai bei šiuolaikiškai realiu laiku pateikti informaciją darželius lankančių vaikų tėvams/globėjams ir efektyviai su jais bendrauti. Aplikacijoje akimirksniu bus atnaujinama informacija apie dienos pasiekimus, vaiko gebėjimus kasdienėje veikloje, pranešama, kaip buvo patenkinti vaiko fiziniai poreikiai. 

Pirmasis Lietuvoje įsidiegęs „kindervibe“ aplikaciją – ikimokyklinio ugdymo įstaigų tinklas „Vaikystės sodas“. „Bendradarbiaudami su „Vaikystės sodu”, sugebėjome užtikrinti, kad aplikacijoje būtų atspindimi ir fiksuojami iš tiesų vaikų ugdymui svarbūs aspektai,”- tvirtina M.Banaitis.

Anot „Vaikystės sodo” įkūrėjos dr. Austėjos Landsbergienės, pažangiame darželyje būtina siekti ne tik kokybiškiausio vaiko ugdymo, bet ir efektyvaus bendravimo su tėvais. 

„Pirmieji Lietuvoje pradėjome naudoti Dienos knygeles, o dabar, kartu su „kindervibe“ kūrėjais, pirmieji pristatėme aplikaciją „Vaikystės sodas“. Nuo šiol tėvai realiu laiku gauna savo vaiko nuotraukas ir video, naujausias žinias apie jo veiklas, savijautą, pasiekimus. Svarbiausia informacija jiems – visad po ranka!

Aplikacija leidžia sukurti aplinką, kurioje tėvai gali jaustis visada arčiau savo vaikų, net ir tada, kai dirba. Visuomet stengiamės būti pirmaujančia ugdymo įstaiga, todėl nedvejodami sutikome pritaikyti pažangų komunikacijos su tėvais įrankį kasdieniame darželio gyvenime. Mobiliosios aplikacijos efektyvumu jau spėjo įsitikinti tiek tėveliai, tiek darželiuose dirbantys specialistai”, - tvirtina A.Landsbergienė.

„Kinder vibe“ aplikaciją galite rasti/parsisiųsti/peržiūrėti čia: www.kindervibe.com