Tajui pirmoji rudens šventė darželyje

Tajui pirmoji rudens šventė darželyje

03. Sep 2018, 15:24 Anita Anita

Va jau ir sulaukėme tos svarbios dienos - rugsėjo 1-osios dienos šventės. Nors šventė ir vyko rugsėjo 3-iąją, bet širdyje tai, kaip pirmoji diena. Darželio renginukas vyko lauke, kiemuke. Kelios auklėtojos buvo apsirengusios klounais ir linksmino vaikučius. Užduočių teko ir tėveliam (nors tėvelių buvo labai mažai). Daugiausia tėvelių sulaukė mūsų grupė, buvo netgi 4 vaikai su tėveliais (įskaičiuojant ir mūsiškį). Mūsų tėtukas nedalyvavo, dirbo, nes prieš tai auklėtojos sakė renginukas neskirtas tėveliam ir dalyvavimas nebūtinas ir retai kada ateina ir tėvukai. Klounai pakalbino kiekvieną grupę, kiekviena grupė pasakė pavadinimą ir ką jie daro. Mūsų grupė dar mažuliukų, tai didelio aktyvumo nebuvo. 

Tarpais šventės metu vaikas norėjo eit kur pasivaikščiot, palakstyt, bet negalėjome per daug nukrypt nuo grupės. Didžiausia pramoga vaikams buvo, kai klounas atnešė apalvotą "paklodę" ir daug daug spalvotų kamuoliukų, o tada pradėjo mėtyti tuos kamuoliukus ant paklodės, kuri e šokinėjo kaip ant batuto. Netgi Tajus vienintelis iš savo grupės lėkė rinkt kamuoliukys ir mest atgal ant paklodės. Žaidimo esmę perėmė iškart, net auklėtoja nustebo ir išsigando, kad nepasimestų tarp vyresnių vaikų. Praleidę pusvalanduką renginyje, atsisveikinome su grupe ir ėjome pasivaikščioti po rajoną prie darželio. 

Nors darželį pradėjome lankyti 3 dienos iki rugsėjo, bet adaptacija juda laaabai lėtai ir skaudžiai. Pirmas dvi dienas praleidau kartu su vaiku darželyje, nes keitėsi auklėtoja ir nesinorėjo palikt vieno pirmąkart matytai. Mūsiškiui reikia daug laiko priimt suaugusį žmogų, greit neprisileidžia. Trečiąją dieną kartu su vyru atvedėm Tajų į darželį. Pasakiau auklėtojai, kad norėsiu palikti pabandyti valandai. Auklėtoja sako geraiir iškart perėmė vaiką man iš rankų ir verkiantį išsinešė. Nespėjau normaliai net su vaiku atsisveikinti. Tik iš vakaro pasakojau vaikui, kad vešim į darželį, tetukas į darbą ir jau mamytė irgi eis į darbą. Tu pabūsi šiek tiek daržely iki kol eisit į lauką, pažaisi su žaisliukais, vaikučiais, mašinytėm, papieši ir pasiimsiu tave greit. Ryte dar irgi buvau šiek tiek papasakojusi jam dienotvarkę, bet viskas taip staigiai įvyko, kad galbūt šokas visiems buvo. O dar palikusi pas vieną auklėtoją, radau su kita. Auklėtoja pasakojo, kad visiškai be sustojimo rėkė vis MAMA TETE. Sakė bėgo prie durų, daryt bandė, aiškino rėkdamas, kad MAMA TETE TEPU NAMO. Namo žodį pasakė pirmą kartą. Iš streso vaikas pradeda kalbėt sakiniais, kai nori, gali pasakyt, ką reikia. Bet visiškai neprisileido auklėtojos ir padėjėjos, apstūmdė jas, nesidavė paimamas. Tik po  kiek laiko sakė jau lyg ir norėjo būt paimamas, bet visą laiką šaukė mus. Bandė domėtis keliom sekundėm, ką kiti vaikai veikia, bet nesustodamas vistiek rėkė. Auklėtojos po prakaitu bandė jį sudomint, užkalbint, bet niekaip. 

4-oji šventinė diena rugsėjo 3-iąją. Atėjome į grupę gražiai, pats drąsiai įžengė į rūbinę, atsisėdo persiauti batukus. Atėjo visos auklėtojis ir padėjėja, bet naujoji jau. Visom auklėtojom padavė pats po 3 kardelius ir kibiriuką medučio palaikyti sveikatą. Nuėjome į žaidimų kambarį, bet manęs nei sekundei nepaleido. Sudominau žaisti, bet liepė ir man šalia sėstis. Auklėtojis patarė šiandien nepalikti vieno, o tai po savaitgalio bus sunku. Sakė ryt palikti 20 minučių, bet išeiti, kai jis nematys ir taip daryti geriausia, kaip jos sako iš praktikos žinių. Šiandien nebūtų progos palikti vieną, nepaleido nei sekundei. Buvo ir įsižaidęs, bet kitas berniukas stverdavo iš jo žaislus ir vėl iš naujo vargas. Bet aš taip nenoriu paimti if išeiyi, kai nematys, bijau dar labiau sutraumuoti vaiką ir sugadinti jo pasitikėjimą. Matyt ryte prašysiu, kad nuvedus atsisveikinčiau. Žinoma jis verks uf vėl auklėtojoms bys sunku, bet galbūt tai jį grūdins ir kaskart bus lengviau. Nebežinau kaip man elgtis. Auklėtojos sako, kad reiks labai daug kantrybės, nes labai didelis prisirišimas.

Tikiuosi šią savaitę jau galėsiu pasigirti, kad vaikas ir be manęs gali žaisti ir pasilikti :)

Gaila nenusifotografavome mes su juo kartu ir nenufotografavau jo su gėlytėm ir pasipuošusio. O čia akimirka iš šventės darželyje

20180903152254-79472.jpg

20180903152404-54640.jpg20180903152438-58168.jpg