Suteikite vaikui galimybę pažinti gyvūnų pasaulio įvairovę!

Suteikite vaikui galimybę pažinti gyvūnų pasaulio įvairovę!

06. Dec 2022, 00:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Visi žinome, kad kelionės yra vienas iš būdų plėsti savo akiratį, tačiau norint pamatyti platųjį pasaulį, ne visada reikia toli keliauti. Suteikite savo vaikui galimybę atrasti gamtos įvairovę ir sustiprinkite jo meilę gyvūnams!

Kasdienių pasivaikščiojimų metu kartu su vaiku galime stebėti paukščius, šunis, kates, mėgdžioti jų balsus, judesius, elgesį. Siekdami ugdyti vaiko empatiją, atjautą ir rūpestingumą, turime ne tik savo pavyzdžiu tai pademonstruoti, bet ir leisti vaikui įsitraukti į žaidimą. Žaidimas su gyvūnų figūrėlėmis tam puikiai tinka, nes tokiu būdu vaikas gali ne tik praplėsti žinias apie platų gyvūnų pasaulį, bet ir ugdyti supratimą apie žmonių ir gyvūnų santykius.

Pavyzdžiui, žaisdami su figūrėlėmis galime išmokyti vaiką, kaip tinkamai glostyti gyvūną, kokių gyvūno kūno vietų negalima liesti, taip pat sužinoti, kurie gyvūnai gyvena mūsų šalyje, o kurie – egzotiškesnėse šalyse. Taigi, žaidimo pagalba vaikas geriau suvoks gyvąją gamtą.

Suteikite savo vaikui galimybę pažinti įvairius egzotinius pasaulio gyvūnus!

Bet kuris gyvūnais besidomintis vaikas bus patenkintas beribėmis žaidimo galimybėmis, kurias siūlo LEGO DUPLO rinkinys „Azijos laukiniai gyvūnai“ (10974) su drambliu ir jo jaunikliu, pandomis ir tigrais, beždžione ir paukščiais. Žaidimo galimybės praplečiamos įtraukus bambuką ir žydinčią vyšnią, o garso blokas leidžia skleisti tikroviškus gyvūnų garsus. Žaidimas su gyvūnais lavins vaiko kalbos, socialinius, taip pat pažintinius ir smulkiosios motorikos įgūdžius.

Žaidimas su LEGO DUPLO Pietų Amerikos laukine gamta (10973) bus ne mažiau įdomus, apimantis nesibaigiančius nuotykius su beždžionėmis, krokodilu, tinginiu, jaguaro mažyliu, tukanu ir alpaka natūralioje aplinkoje.

Atminkite, vaikas jau gimsta kūrybingas, todėl jam svarbu atrasti naujų ir nežinomų dalykų. Vaikas nuolat tyrinėja ir bando, taip mokydamasis spręsti įvairias užduotis, suprasti situacijas.

Žaidimas yra viena iš svarbių kūrybiškumą ugdančių veiklų. Todėl ikimokyklinukas didžiąją laiko dalį praleidžia žaisdamas – taip jis pažįsta ir išreiškia savo emocijas.

Kartu svarbu, kad tėvai dalyvautų vaiko žaidime, bet jo nekontroliuotų. Leiskite vaikui pačiam susikurti žaidimo taisykles! Nors kartais atrodo, kad vaikas daro kažką ne taip, neskubėkite jo kritikuoti ir taisyti. Geriau pradėkite pokalbį. Išsiaiškinkite, kodėl vaikas taip pasielgė. Nustebsite, kokius įdomius argumentus jis pateiks.

Buvimas kartu reiškia tėvų įsitraukimą į pokalbį su vaiku – ir klausimų uždavimą, ir atsakymų pateikimą. Atviri klausimai, skatinantys vaizduotę ir kūrybiškumą, leidžia vaikui laisvai reikšti savo mintis, emocijas, dalintis idėjomis. Ikimokyklinukas supranta, kad jo nuomonė yra svarbi, taip pat išmoksta klausytis kitų. Naudokite žaislines figūrėles ir užduokite įvairius klausimus: „Kaip vadinasi ši figūrėlė?“, „Ką jis mėgsta?“, „Kur jis gyvena?“ ir kt.