Su vaiku – pirmą kartą į muziejų

Su vaiku – pirmą kartą į muziejų

11. Nov 2012, 09:00

Ar esate su savo vaiku buvę muziejuje? Keletas patarimų šeimoms, sugalvojusioms taip praleisti savaitgalį.

 

Eiti su vaiku muziejų – tikras nuotykis. Kartais jis gali tapti smagiu, o kartais – nuobodžiu ir varginančiu. Tam, kad kelionė su vaiku į muziejų būtų smagia, siūlome jums keletą patarimų:

 

7 patarimai šeimoms, besiruošiančioms pirmą kartą su vaiku į muziejų:

 

- Rinkite muziejų taip, kad jis atitiktų vaiko, o ne jūsų interesus, būtų įdomus jam. Jeigu vaikui patinka gamtoje ilgai stebėti vabzdžius, vabalus, jis mielai varto knygas ir enciklopedijas su gyvūnais, jam patiks zoologijos, gamtos ar botanikos muziejai. Jeigu vaikas nuo mažų dienų domisi automobiliais, mėgsta ardyti, surinkinėti, jam patiks techninės pakraipos muziejai.

 

- Pasidomėkite, ar muziejuje yra specialių edukacinių programų, skirtų vaikams.

 

- Prieš pirmą kartą einant į muziejų, papasakokite vaikui apskritai, kas tai yra muziejus, eksponatai, ekspozicija. Šiek tiek papasakokite apie vietą, į kurią eisite- galite parodyti internete paveiksliukų iš to muziejaus, kai kurie muziejai savo internet svetainėse yra parengę virtualius turus, parodančius, ko galima tikėtis juose.

 

- Rinkitės tokį muziejų, kuriame yra keletas eksponatų, kuriuos vaikas gali paliesti, išbandyti. Tai jam bus daug patraukliau, negu apžiūrėti eksponatus iš tolo.

 

- Stebėkite, kas vaikui muziejuje įdomiausia, paskatinkite tai. Jeigu matote, kad vaikui tampa nuobodu, baikite ekskursija, net jei ir neapžiūrėjote visų salių.

 

- Daugelis 3-4 metų vaikų jau yra subrendę savo pirmajam apsilankymui muziejuje. Vizitui pasirinkite laiką, kai jis nėra pervargęs po dienos įspūdžių. Atminkite, kad tokio amžiaus vaikas nėra pajėgus priimti daug informacijos vienu metu, todėl nenorėkite išlaikyti jo dėmesį ilgam. Pirmą kartą muziejuje nebūtina apeiti visko, geriau, jeigu vaikui ten patiko ir jis susidomėjo, ateiti dar kartą vėliau.

 

Po apsilankymo muziejuje


Nupirkite muziejuje vaikui suvenyrą, kuris jam primintų apsilankymą, pavyzdžiui, kad ir atviruką, padarykite keletą nuotraukų. Net jeigu pirmas kartas muziejuje su vaiku jums nepavyko, nenusiminkite – greičiausiai, pasirinkote ne tą vietą ir ne tą laiką.

 

Ar esate buvę su savo vaiku muziejuje? Kokį rekomenduotumėte Lietuvoje muziejų, kuriame būtų smagu?

jaldija jaldija 11. Nov 2012, 22:39

Keliones į muziejus mes pradėjom nuo atskirai rengiamų parodų. Mažasis, jei neskaitysim zoo sodo ir delfinariumo (juose lankėmės būdamas metukų su trupučiu, kuriuose tikrai patiko) pirmiausiai apsilankė vaškinių figūrų parodoj būdamas 2 metukų. Paskui sekė: kačių, šunų, paveikslų , šuniukų statulėlių parodos. Gyvenam mažame miestelyje, ir galimybių keliauti ne kažin kiek turim, tad ir tų muziejų su mažuoju ne kažin kiek aplankę, Aplankę jūrų, gintaro, karo, velnių, zoologijos muziejus. Iš visų aplankytų didžiausią įspūdį paliko zoologijos muziejus: ne visai jis ten suprato kad tie gyvūnėlai negyvi. patiko ir tiek, ypač žemutinėje salėje, kur eksponuojami didieji gyvūnai.

11. Nov 2012, 21:47

aš su sūnum pirmą kartą muziejuje lankiausi kai jam buvo metukai. buvom gintaro muziejuje. puse laiko pramiegojo, kitą pusę nuobodžiavo, bet ir triukšmo nekėlė 😀 pabaigėme žiūrėti ir iškeliavome. labiau patiko minizoo sode netoli klaipėdos. ten daug įdomių gyvūnų ir daugumą jų gali paglostyti, tai vaikui kėlė daug džiaugsmo.