Su "Popieriniais lėktuvėliais" lengviau siekti svajonių

Su "Popieriniais lėktuvėliais" lengviau siekti svajonių

29. Jul 2016, 07:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Prisipažinsiu - kai gavome Steve Worland knygą "Popieriniai lėktuvėliai", aš pirma ją perskaičiau, nes Saulutė dar nebuvo baigusi skaityti ankstesnės "Nieko rimto knygos. Per atostogas norėjau atsipūsti nuo suagėliškų knygų, o ši man kaip tik tiko.

Pasakysiu tik tiek - "užsikabinau" ir tol negaminau vakarienės, kol nepasiekiau paskutinio puslapio :) Nusikėliau į savo vaikystės kaimą, kai gaminome popierinius...tiesa, ne lėktuvėlius, o laivelius ir ieškojome kuo didesnės balos jam paplukdyti. Vaikiškos svajonės, vaikiški norai...kaip tada buvo lengva kažko panorėti ir nebijoti siekti.

Na o dabar duodu žodį 11-metei (jau tuoj tuoj) dukrai:

Man labiausiai patiko Kimi. Tuoj paaiškinsiu kodėl, o dabar apie tai, kaip viskas prasidėjo…

O prasidėjo nuo to, kai mokytojas, užeidamas į klasę, pasakė, kad šiandien vaikai turės lankstyti lėktuvėlius iš popieriaus, kaip tik kas moka. Dilano lėktuvėlis buvo pats paprasčiausias, bet jis nuskrido toliausiai. Nes pūtė palankus vėjas. Mokytojas liko sužavėtas ir paklausė, ar jis nenorėtų dalyvauti popierinių lėktuvėlių čempionate. Aišku, Dilanas sutiko (kiekvienas būtų sutikęs).

Taip prasidėjo berniuko nuotykiai. Jis turėjo išlankstyti tokį gerą lėktuvėlį, kad jis nuskristų toli, net vėjui nepučiant, nes varžybos juk vyksta patalpoje.

Nuvažiavęs į čempionatą jis sutiko tokį Džeisoną, kuris buvo labai “pasikėlęs”, jie abu pateko į antrą turą. Dar Dilanas sutiko mergaitę Kimi iš Japonijos. Ji savo šalyje buvo pati geriausia laidant popierinius lėktuvėlius. Ir šiaip ji labai šauni. Dilanui ji labai patiko. Džeisonas buvo jų varžovas, bet jis buvo labai nemandagus su visais, nes įsivaizdavo, kad laimės čempionatą. Bet laimėjo…na galime nuspėti kas, tad nesakysiu :)

Man ši istorija patiko. Iš jos išmokau vieno dalyko: “Nesvarbu, laimėsi ar pralaimėsi, juk svarbiausia sukurti ką nors gražaus ar stulbinamo”.

Knygos pabaigoje nurodyta, kaip pačiam pasigaminti tokį lėktuvėlį, kaip Dilano, kuris nuskrieja net keliasdešimt metrų. 

20160728150120-85942.jpg

Perskaičiusi knygą Saulė irgi pabandė pasigaminti ne vieną lėktuvėlį, kurie jai buvo visi tobuli :) O kiek nuskriejo - tik ji ir težino!

Pabandykite ir jūs!

20160728150220-88272.jpg

saulelydis123 saulelydis123 30. Jul 2016, 02:26

Kokia nuostabi knyga - perskaicius aprasyma iskart norisi greiciau gaut knyga ir ja mums visiems perskaityti. Mums labai patinka pamokancios knygos, parodancios tikrasias vertybes, kad jos svarbiau uz viska ❤