Štai ir aš - "beveik pasiruošus"

Štai ir aš - "beveik pasiruošus"

20. Aug 2020, 23:57 Sigitele Sigitele

Labas labas visiems,

Valio valio, mūsų gyvenime naujas etapas - pradedam lankyti lopšelį-darželį!!!

O darželis mūsų - tadaaam - rusakalbis! Taip taip, patys esam grynakraujai lietuviai. Bet tiek pirmagimis, tiek ir dabar dukra lankys darželį "Pingvinukas", kuriame ugdoma rusų kalba. Kodėl? Mintis kilo spontaniškai - "o kodėl vaikui neišmokus rusų kalbos" ir..., neprašovėm. Sūnus puikiai kalba ir lietuviškai, ir rusiškai. Darželyje, tiesa, pradžioj kilo nuostaba - kaip taip, bet auklėtojos ir kiti tėveliai taip pat džiaugėsi, nes sūnus įnešė rusakalbiams vaikiukams ir lietuvių kalbos pradmenų. Todėl ką lankys paskesni vaikai - abejonių nebebuvo.

Trumpai apie mūsų šeimą: tėtis Ugnius - laivų vyr.inžinierius (31m.); aš - mama Sigita (38m.) - kaip ir daugelis mamų - visų galų meistrė (o šiaip - žurnaliste turėjau būt); sūnus Ąžuolas - penkerių ledo ritulininkas; Augustė - 2,5m. laaaabai aktyvi panelytė ir pagrandukė, 8erių mėnesių Ugnė.

Tai, kaip jau supratot, darželiui "pasiruošus" Augustė. Kodėl kabutėse? Va čia ir yra smagiausia dalis. Nenuorama namie, išdykusi kaip velniukas prie mamos sijono..., bet va, palikta niekur būt nenori ir visur rėkia balsu "Mama, mamyteeeee". Rėkia pas močiutę. Rėkia žaidimų kambary. Rėkia. Ir ašarą spaudžia. O man, faktas, spaudžia tai matant širdį ir ką - glostau šviesią galvelę, raminu. Ir tuo pačiu galvoju, kas nuramins mane, kai ateis ta DIDŽIOJI IŠSISKYRIMO DIENA?...

Pradžia tokia, kad Augustę dažnai vedžiausi kartu tiek nuvesti brolį į darželį, tiek pasiimti - manau, šiek tiek apsiprato su aplinka. Ir auklėtojas jau pažįsta. (Faktas, labiausiai aš taip guodžiu save)

Lyg ir baugu, lyg ir laukiu, nes jau noris ir sau laiko skirti, - auginti tris mažius, kai vyras reisuose, vienai - iššūkis nemenkas. Bet aš tikiu, kad pavyks sklandžiai adaptuotis ir vaikas daržely bus laimingas.

Iki kitų, su šypsena, Mama Sigita

 

p.s. sūnus nuo šių mokslo metų lankys kitą darželį, prieš paregiamąją klasę, tad brolis ir sesuo daržely nesusitiks. Kas, manau, būtų palengvinę padėtį...

Sigitele Sigitele 26. Aug 2020, 22:40

Ačiū labai! ??

JulijaGlad JulijaGlad 24. Aug 2020, 17:55

Sėkmės Augustei 😀