Specialistės patarimai: KIEK būrelių lankyti?

Specialistės patarimai: KIEK būrelių lankyti?

03. Sep 2013, 09:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Dažnai vaikai nori visko: šokti, dainuoti, plaukti, piešti ir dar ir dar. Koks yra optimalus būrelių skaičius, kurį vaikutis ir spės, o tėveliai išgalės sumokėti? 

Kokių tipų būreliai būne ir kiek jų lankyti pataria socialinių mokslų daktarė, Klaipėdos universiteto docentė Reda Vismantienė. 

“Būrelius galima skirtyti į kelis tipus pagal jų veiklos pobūdį. Vienuose būreliuose ugdomi vaikų meniniai gebėjimai, kituose – fiziniai, trečiuose – intelektiniai, kalbiniai ir pan. Yra būrelių, jungiančių kelių rūšių veiklas, pavyzdžiui šokiai – čia ir meninė veikla, ir sportinė.

Kiek būrelių lankyti? Tai priklauso nuo vaiko amžiaus, charakterio, motyvacijos, jo kito užimtumo (kiti būreliai, mokyklos), lankomų būrelių pobūdžio ir užsiėmimų dažnumo.

Vaikai skirtingi – jei vienam ir vieno būrelio pakanka, tai kitas gali lankyti ir tris. Priklauso ir nuo to, kiek vaikas atiduoda jėgų (fizinių, intelektinių), kaip jis pailsi ir pan.

Pradėti turbūt reikėtų nuo vieno būrelio, na, o jei dairomės antro – gal būtų geriau, kad jų veiklos nebūtų panašios, pvz. kad muzikinę veiklą keistų sportas, šokius – kalbos mokymasis ir pan.

Veiklos įvairovė, kelių būrelių lankymas gali lengviau leisti pastebėti vaiko polinkius bei gabumus."

Ekspertai

Reda Vismantienė

Socialinių mokslų daktarė, Klaipėdos universiteto docentė
Reda Vismantienė in-vecaku-skola