Smagios liemenės su atšvaitais skatina vaikus domėtis saugumu

Smagios liemenės su atšvaitais skatina vaikus domėtis saugumu

01. Jul 2015, 10:26 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Vasaros metu vaikai labai daug laiko praleidžia lauke. Didžiausias rūpestis tėvams – kaip užtikrinti savo atžalų saugumą ir tuo pačiu suteikti pakankamai laisvės mėgautis šiltojo sezono malonumais. Tam, kad vaikai būtų labiau pastebimi lauke, Lietuvoje šiemet sukurta ryškiaspalvių liemenių kolekcija „SauGO“. Pasak "Maxima LT" komunikacijos vadovės Renatos Saulytės, šis projektas skatina didesnį visuomenės sąmoningumą.

„Vaikų saugumas kelyje aktualus ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje – jiems dar trūksta atsakingumo, situacijos vertinimo ir nuovokos saugotis patiems. Todėl mes, tėveliai, turime ne tik rodyti pavyzdį, bet ir naudoti visas esamas priemones jų saugumui užtikrinti,“ –  teigia Renata Saulytė. 

Ji savo vaiką pirmiausia auklėja pavyzdžiu – moko ir vis primena, kaip saugiai reikia pereiti gatvę, kaip svarbu yra žvalgytis, kaip negalima užmiršti, kad bet kokiame judėjime nedalyvauji vienas. Kitu pagalbiniu įrankiu tapo šviesą atspindinčios liemenės, skirtos apsaugoti mažuosius, važinėjančius dviračiais, riedučiais, paspirtukais, keliaujančius grupėse.

R. Saulytė dalijasi, kaip savo dukrą moko saugumo: „Mano dukra prieš kiekvienus mokslo metus dalyvauja policijos organizuojamuose kursuose, kur vaikams yra primenama, kaip teisingai pereiti gatvę ir pan. O kad pamoka taptų labiau žaismu nei edukacija, įsigijome ryškiaspalvę liemenę – man, kaip mamai, žymiai ramiau, kad mano vaikas bus matomas ir saugus kelyje.“

"SauGO" liemenėmis pasipuošė ir stilistė Agnė Jagelavičiūtė su sūnumi Leonu (nuotraukoje viršuje). Ji įvertino ne tik liemenių naudą, bet ir stilingumą. 

Kaip teigia prekės ženklo „SauGO“ kūrėjos Aistė Balytė ir Rita Griguolaitė, liemenės yra su atšvaitine medžiaga, tad matomos vairuotojų ir gali pagelbėti išvengti nelaimių. Jos sukurtos garsaus aksesuarų dizainerio Aliaus Makacko, siuvamos rankomis, yra įvairių modelių, spalvų ir dydžių, tad tinka visai šeimai, besirūpinančiai saugumu ir stiliumi.

„Mano dukra – auganti panelė, nors dar ir pradinių klasių mokinė, bet jai labai svarbu atrodyti gražiai, todėl atsiradus „SauGO“ liemenėms išsprendėme ir „nenoriu liemenės“ problemą. Mergaitė mielai „puošiasi“boružės liemene ir jaučiasi labai stilinga,“ – šypsojosi Renata. 

„SauGO“ liemenės Lietuvoje pristatytos šį pavasarį, siekiant visuomenę paskatinti labiau rūpintis savo ir savo vaikų saugumu. Jos tapo žaisminga alternatyva dviračių mylėtojams, vengiantiems nuobodžių, dažnai per didelių kelininkų liemenių.

kodelcia kodelcia 01. Jul 2015, 12:18

tikrai puošnios

01. Jul 2015, 11:29

Labai gražios man šios liemenės. 👍