Šlapios naktys ėmė retėti dėl...bėgimo treniruočių!

Šlapios naktys ėmė retėti dėl...bėgimo treniruočių!

16. Aug 2013, 12:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Asmenine patirtimi apie vaiko šlapinimąsi į lovą anonimiškai dalinasi Latvijoje gyvenanti mama. Pasidalinkite savo istorija ir jūs bei laimėkite specialias DryNites naktines kelnaites savo vaikui!

Mūsų dukra gimė prieš šešerius su puse metų. Dukrytė buvo silpna, labai dažnai miegodavo, todėl ją praminėme „mažyle Miegaliuke“.

Ji labai blogai valgė, tad buvo panaši į mažą lėlytę. Tap ir gyvenome, kol per TV vieną kartą pamačiau laidą apie vaikų enurezę. Susimąsčiau, ar normalu, kad mano trejų metų dukra vis dar šlapinasi į lovytę.

Užsirašėme konsultacijai pas specialistą. Gydytojas atliko tyrimus ir pasakė, kad nerimauti nėra ko, kad viskas praeis savaime.

Taip ir gyvenome, kas naktį apmaudami dukrytei sauskelnes. Praėjo daugiau nei dveji metai, o patalynė kaip šlapia, taip šlapia. Dukrytė augo ir paprastos sauskelnės jau nebesugėrė tiek skysčio.

Paprašiau šeimos gydytojos duoti siuntimą į vaikų ligoninę tolimesniems tyrimams. Atlikęs visus įmanomus tyrimus gydytojas urologas nieko ypatingo nerado, tik išrašė tabletes, patarė nieko nevalgyti ir negerti prieš miegą, bet kas mums, išsamiai nieko neapaaiškino.

Grįžus namo maniau, kad visas košmaras netrukus pasibaigs, kad dukrytei geriant tabletes, šlapinimasis į lovą baigsis. Bet…tabletės ne tik kad nepadėjo, bet dar ir pablogino situaciją. Dukra ėmė vemti, viduriuoti, ėmė skaudėti galvą, pakilo temperatūra. Tada iš tiesų išsigandau.

Kitą rytą išmetėme tas tabletes ir nutarėme išbandyti naują būdą kovai su enureze.

Pirma, ką padarėme – nupirkome dukrytei naują sportinį kostiumą ir sportinius batelius, juk gera nuotaika duoda ir gerą rezultatą.

Pabudę šeštą ryto mes su dukryte nutarėme pabėgioti, buvo ramu ir tylu tokį ankstyvą rytą, kvepėjo nupjauta žole, taip ir norėjosi dar šiek tiek pabėgioti, dar truputuką…

Pirmą dieną prabėgome palei ežerą apie dvidešimt minučių, tada įšokome pasimaudyti – buvo fantastiška.

Grįžusios buvome labai išalkusios, tačiau laimingos. Dukrytė suvalgė iš karto dvi lėkštes košės, o juk anksčiau mūsų nevalgiukė suvalgydavo vos du šaukštelius košės.

Pasitarę šeimoje, nutarėme tęsti bėgimo treniruotes. Tokiu režimu mes gyvename jau pusę metų, kas savaitę bėgame po du-tris kartus, apetitas pagerėjo, o šlapios naktys vis retėjo. Per savaitę pasitaikydavo tik trys.

Dukra ėmė savimi didžiuotis, kad jau DIDELĖ ir išmiega lovelėje sausa.

Tad mano patarimas – pabandykite, nesvarbu, kad pradžioje nepadės – svarbiausia bandyti, gal būtent šis metodas jums ideliai tiks kaip tiko mums.

Blogų konkursas: Mano vaikas įveiks enurezę

20130804201647-99202.jpg

Palaikymo ir patarimų ieškok www.vaikuenureze.lt!

Gintarep Gintarep 18. Aug 2013, 12:01

Pilnai tikiu, nes: nuo sporto gereja raumenuku ir psihologine busena.