Šiauliuose duris atvėręs Šokolado muziejus laukia smaližių!

Šiauliuose duris atvėręs Šokolado muziejus laukia smaližių!

28. Jun 2012, 00:00

"Mamyčių klubas" vasarą sunkiai nusėdi namuose, todėl šiandien siūlome Jums pažintį su ką tik duris atvėrusiu šokolado muziejumi Šiauliuose.

 

Šią vasarą Šiauliuose atsidarė ypatingas muziejus. Vien ištarus jo pavadinimą, burnoje ima kauptis seilės, ir norom nenorom imi šypsotis. Tai - Šokolado muziejus. Jo adresas - Tilžės 133.

{smallpic:1}

 

Žvilgtelėkite į beveik keturių tūkstančių metų šokolado istoriją, sužinokite, kaip šokoladą gamino majai ir actekai, kaip šokoladas ir jo vartojimo tradicijos keitėsi bėgant amžiams.  Išgirskite apie pirmuosius Lietuvos šokolado fabrikus ir daugiau sužinokite apie ilgiausiai šalyje veikiantį saldainių fabriką „Rūta“ - taip muziejaus šeimininkai kviečia visus būsimus lankytojus.

 

{smallpic:2}

Muziejaus ekspozicijoje galima pamatyti, kaip atrodo  pati šokolado pradžių pradžia - kakavmedis. Ar žinojote, kad kakavos pupelės buvo tokios vertingos, kad actekai jas naudojo vietoj pinigų!

 

                                                                                        {smallpic:3}

 

Muziejaus ekspozicija - naujutėlė, moderni ir interaktyvi. Ir mažus, ir didelius traukia štai tokia žaidimų lenta muziejuje:

                                                                                           {smallpic:4}

 

Muziejuje sužinosite ir seniausiai veikiančio saldainių fabriko „Rūta“ istoriją. Ji prasidėjo 1913 m. Šiauliuose, kai būdamas 36 metų amžiaus Antanas Gricevičius nedideliame mediniame name įrengė karamelės virimo katilą. Nuotraukoje - A.Gricevičiaus darbo kambarys.

{smallpic:5}

 

Na, ir, turbūt, įdomiausioji muziejaus veiklos dalis vaikams - edukaciniai užsiėmimai. Čia galima rengti gimtadienius, kitas šventes, suburti vaikų ar suaugusiųjų kolektyvus ir ateiti patiems pasigaminti po šokoladinį skanėstą, iš arti pamatyti, kaip tai daroma.

 

Muziejaus interneto puslapyje www.sokoladomuziejus.lt galima rasti ir informacijos apie renginius, į kuriuos kviečiami registruotis ir pavieniai lankytojai- tada nereikia suburti didesnės grupės žmonių, o ateiti ir prisijungti prie smagios edukacinės veiklos.

 

{smallpic:6}

 

Kaip gi be firminės parduotuvės ir kavinukės... Tačiau į ją patariama neštis ribotą pinigų sumą, antraip ir patys nepastebėsite, kaip ištuštės piniginė - čia tiek skanumynų ir gražumynų...

{smallpic:7}

 

Šokolado muziejaus atstovai mūsų, "Mamyčių klubo", prašė nepamiršti paminėti, kad jie turi specialius bilietus visai šeimai. Paketą (2+2 arba 2+3), kurį pirkti pigiau, negu pavienius bilietus. Tikrai nedažnas atvejis Lietuvoje, kai galima nusipirkti šeimyninį bilietą, tuo tarpu Vakaruose, tubūt, nerastum muziejaus, kuris neskatintų ateiti visa šeima. Taigi, Šokolado muziejų galime pavadinti draugišku šeimai muziejumi!

 

Tai tiek įspūdžių iš naujojo Šokolado muziejaus!

 

Jeigu važiuosi pro šalį, būtinai užsuk ir po to papasakok mums savo įspūdžius!

 

28. Jun 2012, 09:17

Jau teko siame muziejuje apsilankyti su dukrytes darzelio komanda 😀 Man buvo labai idomu isgirsti ir pamatyti sokolado istorija, tik vaikiukai dar siek tiek per mazi buvo siai ekskursijai, nes nelabai suprato ir klausesi ka gide pasakojo 😀