Savaitgalis gamtoje: 6 puikūs žaidimai visai šeimai

Savaitgalis gamtoje: 6 puikūs žaidimai visai šeimai

17. Jul 2014, 09:00 janis janis

Leidžiate savaitgalį gamtoje ir svarstote, kokių žaidimų pažaisti drauge? Keletas idėjų.

Šie žaidimai tiks ir paplūdimyje, ir atostogaujant kaime, ir laukiant, kol iškeps šašlykai sode.

Skraidanti lėkštė

Tai universalus žaidimas įvairaus amžiaus vaikams ir suaugusiesiems. Įdomu, kad šį žaidimą sugalvojo amerikiečiai apie 1950 metus (angl. frisbee). Nusipirkti jų lengva visose vaikų prekių parduotuvėse ar sporto skyriuose prekybos centruose.

Badmintonas

Badmintono rinkinuką, tikriausiai, įmanoma rasti visų šeimose.  Tarp kitko, pavadinimas „badmintonas“ kilo iš to paties pavadinimo miestelio pavadinimo Didžiojoje Britanijoje. Anksčiau jį žaidė tik aristokratai, ir tik vyrai. Visada patogu įsigyti daugiau plunksninukų, padarytų iš plastiko ir kamščio galvutės, nes jos lengvai išsibarsto ir pasimeta gamtoje.

Petankė

Tai žaidimas su metaliniai rutuliais, kai reikia metalinį kamuolį kuo arčiau numesti prie medinio, mažesnio, kuris visada išmetamas pirmas. Petankė- prancūziškos kilmės žaidimas, vis labiau pamėgstamas ir Lietuvoje. 

Paplūdimio tenisas 

Raketės su prilimpančiais kamuoliukais patinka ne tik vaikams. Beje, viena raketės dalis- plastikinė, kita- su lipdukais, kurių pagalba galima „pagauti“ mestą kamuoliuką. 

"Twister" (nuotraukoje)

Tai smagus stalo žaidimas, kurį puikiai tinka žaisti gamtoje. Šis stalo žaidimas – tai vienas patiesalas su spalvomis, kurias įvairiomis kūno dalimis turi paliesti žaidėjai. Būna ir juokinga, ir smagu! Twister žaidimas išleistas prieš 50 metų, parduodamas parduotuvių žaislų skyriuose. 

Smiginis

Kai kas smiginio žaidimą vadina dartais. Tačiau, turbūt, žinote, apie ką kalba? Šis žaidimas, žaidžiamas ir uždarose patalpose, tačiau kodėl gi jo nepažaidus vasarą, gryname ore. Svarbu, yra kur pritvirtinti žaidimo lentą ir pirmyn, kuris gi taikliausias... 

Ar mėgstate žaisti šiuos žaidimus?