Saulės įspūdžiai apie knygą "Alisa stebuklų šalyje"

Saulės įspūdžiai apie knygą "Alisa stebuklų šalyje"

13. Oct 2015, 15:15 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mano dešimtmetė dukra Saulė "Nieko rimto" knygeles tiesiog įsimylėjo. Štai ir vėl mums į rankas pakliuvo šiemet leidyklos išleista Lewis Carroll knyga "Alisa stebuklų šalyje". Turbūt visi esame skaitę, o ir fimuką ne kartą žiūrėję, tačiau kaskart Alisa vėl ir vėl pakeri savo paslaptingumu ir nuotykiais.

20151013133713-66374.jpg

Saulės įspūdžiai:

"Neseniai perskaičiau labai įdomią knygą Lewis Carroll “Alisa Stebuklų šalyje”. Ar esate matę triušį su laikrodžiu? O katiną, kuris šypsosi? Visa tai aš perskaičiau šioje knygoje.

Man labiausiai patiko Netikro Vėžlio istorija ir Omarų kadrilis. Netikras Vėžlys - tai vėžlys su ilgomis ausimis ir dar visokiomis keistenybėmis. Vėžlys mokykloje mokydavosi suimties, atmesties, darkybos ir dailybos. Aš tai pagalvojau, kad čia panašiai kaip mes mokykloje mokomės sudėties, atimties, daugybos ir dalybos :) 

Omarų kadrilis - tai šokis, kai šokama su omarais.

Dar buvo labai juokinga, kad Širdžių karalienė sakydavo: “Aš turiu pasižiūrėti, kaip kai kuriems vykdoma mano skirta mirties bausmė”. Nors niekada ta mirties bausmė niekam nebuvo įvykdyta ir nebus. Tai kam ji taip sakė? Keisti tie suaugę...

O dabar apie Alisą. Man tai ji pasirodė labai graži ir dar labai drąsi. Alisa yra mandagi mergaitė ir turi katiną Diną. Aš irgi norėčiaui tokio katino, jis labai gražus. Dar turi vyresnę sesę. Nuo jų viskas ir prasidėjo.

Alisai sesuo skaitė pasaką, bet Alisa susimąstė: “Kokia nauda iš knygos, jeigu joje nėra paveikslėlių ir niekas nesikalba?” Taip besedėdama ir klausydamasi sesės ji užmigo ir susapnavo sapną, nuo kurio ir prasidėjo visi Alisos nuotykiai.

Bet aš negaliu visų papasakoti, nes jums bus neįdomu".

O čia dukros piešinys apie tai, kaip Pikų kortos baltas rožes spalvino raudonai, nes taip norėjo Širdžių karalienė.

20151013132602-62178.jpg

Liucyte Liucyte 14. Oct 2015, 15:39

Pritariu: Saulė visad labai šauniai pasakoja apie knygas! 👍
O Alisa man irgi vaikystėje baisiai nepatiko, bet jei dabar paskaityčiau, gal ir patiktų 😀

kodelcia kodelcia 14. Oct 2015, 14:20

😍

Krisliukas Krisliukas 14. Oct 2015, 11:44

Tikrai šauniai aprašyta knyga! O piešinys - nuostabus.

Bet kaip man ši knyga nepatiko ir iki šiol nepatinka, net nesuprantu kodėl. Matyt, dar nesubrendus aš jai.

Ačiū 😀

jaldija jaldija 13. Oct 2015, 21:16

Labai šauniai Saulė aprašo knygą 👍👍👍