Saulė Laplandijos Kalėdų senio paprašė dovanų ir mamai

Saulė Laplandijos Kalėdų senio paprašė dovanų ir mamai

07. Jan 2015, 15:16 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ar ne kiekvieno vaiko svajonė kada nors pamatyti TIKRĄ KALĖDŲ SENELĮ, kuris gyvena Laplandijoje? Turbūt net ir suaugusiems būtų smalsu jį pamatyti :)

Kai dukra Saulė (9 m.) pasakė, kad su tėčiu Naujuosius sutiks Laplandijoje, aš labai nudžiugau, kad pagaliau vaiko svajonė išsipildė.

O pati galvoju, kur ta Laplandija, žinau, kad kažkur Šiaurėje :)...puolėme su dukra naršyti pasaulio atlasą. Pasirodo, Laplandijos teritorija driekiasi net per keturias šalis - Suomiją, Švediją, Norvegiją ir Rusiją. Saulė nuskrido pas Kalėdų senelį Suomijoje, kuris čia vadinamas Joulupuki, tačiau čia vaikai suvažiuoja iš viso pasaulio, tai senelis vadinamas tiesiog Santa Claus'u.

Kalėdų senelio namai įsikūrę Suomijos Rovaniemi miestelyje. Klimatas čia atšiaurus, poliarinis: temperatūra žiemą gali nukristi net iki -50 °C. Tačiau, ačiū diev, kai lankėsi dukra ten buvo, kaip ji sakė, iki minus 20 (ne daugiau).

Kadangi pati nebuvau kelionėje, tad ir įspūdžiai tokie, kokius papasakojo dukra. Dalinamės fotobloge keliomis nuotraukomis iš Kalėdų senio gimtinės :)

kodelcia kodelcia 07. Jan 2015, 20:32

smagūs Saulutės įspūdžiai

jaldija jaldija 07. Jan 2015, 20:21

nepamirštami įspūdžai 👍

07. Jan 2015, 19:05

Pagal fotografijas atrodo, kad tikrai smagiai, turiningai Saulutė laiką praleido. Mano irgi sena svajonė ten nuvykti. Lieka palaukti kol mergytės paaugs. 😀

Krisliukas Krisliukas 07. Jan 2015, 18:24

smagu.. mūsų viena iš ateities kelionių - būtent Laplandija..tik laukiam,kol mažiukai paaugs,kad prisimintų 😀

07. Jan 2015, 16:28

Super!! 😀 Smagu kai pildosi mažos vaikiškos svajonės..nors šios maža turbūt nepavadinsi 😀
P.S. Kainos tikrai.."nustebino" 😃

07. Jan 2015, 16:00

Peržvelgiau nuotraukas (be teksto), galvoju: ką? Saulė filme Santa vaidino? Kažkaip nemačiau... Viskas kaip filme 😀 Nereali kelionė 👍

07. Jan 2015, 15:40

Tikrai vaikui liks puikūs prisiminimai, labai gerą tėtį turi, bet jau kaip biznį daro tai šakės, tokius, kad kelionė ne pigi, o dar ir už foto susimokėk🤓|