Saugomės ligų! Kokias profilaktikos priemones naudojate vaikams?

Saugomės ligų! Kokias profilaktikos priemones naudojate vaikams?

30. Oct 2013, 07:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Vieną dien1 šviečia saulė ir daugiau nei dešimt laipsnių šilumos, o kitą jau nežinau kur slėptis nuo šalčio. Vaikų darželiuose vis atsiranda daugiau sloguojančių (kurių tėvai namuose to nepastebi!), o pro šalį einantys nesigėdija apčiaudėti. Bacilos visur aplink ir virusą pasigauti vienas juokas. Tik klausimas - įveiks jis tave ar ne. 

Vieni tiki putinų uogų stebuklais, kiti naudoja gausybę citrinų, treti rytais sukramsnoja skiltelę česnako. O jūs, kokias profilaktines priemones taikote sau ir mažyliams? 

Tai juk nebūtinai maisto produktai - gal plaunate grindis su eteriniais aliejais ar vaikui ant riešo lašinate specialų mišinį atbaidantį ligas? 

Sudarykite sąrašą ir taip pagelbėsime vieni kitiems!

11. Jan 2014, 01:14

Imunitetui stiprinti naudojame tik tai kas natūralu ;P vitaminą C, česnako užtepėlę ir argano aliejų http://www.naturaliaigrazi.lt/lt/naturalus-aliejai-veidui-ir-plaukams-pirkti/20-argano-ekologiskas-kosmetinis-argano-aliejus-plaukams-ir-veidui-pirkti.htmlwww.naturaliaigrazi.lt, kurį dedame į maistą ir tepame ant savo odyčių. Dar vengiame bet kokių neigiamų emocijų ir geriame imbiero arbatukę 😃 🌷

04. Nov 2013, 10:53

Stengiamės lauke kuo ilgiau būti,vėdinti patalpas.Mes dažnai pasidarome sumuštinių su česnaku.Jei vaikui užsikiša nosis supjaustau svogūno galvą ir padedu lėkšte ten kur daugiausia būna.Vaikai vartojo Imonokid maisto papildus,vitaminą c.Dabar kasdien geriame po šaukšta mišinio padaryto iš:medaus,citrinų ir spanguolių.

motinysteveza motinysteveza 30. Oct 2013, 14:59

1. besąlygiška meilė. kiek įmanoma vengti stresų.
2. daug judėjimo gryname lauke. nebijoti apregti vaikų mažiau. perrengtas vaikas automatiškai tampa mažiau judrus.
3. sveika mityba. kiek įmanoma vengti nesveiko maisto.

va, čia visa esmė, kad vaikai nesirgtų. visa kita yra papildiniai: vitaminai, sirupėliai, aliejai ir pan. vieniems kažkiek padedantys, kitiems ne.

30. Oct 2013, 14:34

Turime ir eterinių aliejų mišinuką iš vaistinės. Tiesa naudojau tik, kai sirgo, padukam trinti. Garinti man nepatinka, kvapas ne . . . Vaikui profilaktiškai žuvų taukų duodu ir mineralų su vitaminais (ne kasdien, nes žuvų taukai vieną dieną, vitaminai kitą, nes manau per daug iškar būtų). Česnakų nemėgsta, tad kiek su maitu gauna, tiek. Nei arbatų jokių nenaudojam. Stengiamės į lauką eiti. O dėl darželio, man taip pat ne itin "patinka", nes kosinčių ir čiaudinčių abstu. Tačiau pikta, kad mamoms, ne tik jų, bet ir kitų vaikučių sveikata nė motais. Žinoma, dirba, sunku suderinti, bet visgi . . .

Krisliukas Krisliukas 30. Oct 2013, 10:31

Aš neturiu žvakidės,garinu paprastam bliūduke,karštame vandenyje. Jį padedu ant tokio specialaus padėklo,turiu nuo arbatos rinkinio..ir garuoja sėkmingai..

30. Oct 2013, 10:28 Goda

Zinoma, mes asmeniskai vitamina C vartojam iskart pasibaigus vasarai 😉 pfu pfu pfu, kol kas mums veiksminga 😀

dėl aliejų garinimo paprastose žvakidėse (na kur tiesiog žvakė apačioje ir viršuje vieta įpilti aliejui) tai esu girdėjusi, jog nėra veiksmingumo, nes per karšta ir jie tiesiog sudega ir neteikia naudos.

Krisliukas Krisliukas 30. Oct 2013, 10:09

mes taip pat naudojam Vaikų mikrobų mušyklę.. tik aišku, vis pamirštu 😃
dabar kasdien profilaktiškai garinam kambaryje eterinį eukaliptų ir čiobrelių aliejus, kartais dedu šaukštą sodos... apačioje dega žvakutė, aliejai garuoja ištisai 😀
pati profilaktiškai geriu ir gersiu iki pat pavasario tokį mišinį: citrinos, česnakas, linų sėmenų aliejus ir medus.. reikia gerti ryte pusvalandis ant tuščio skrandžio..ne tik jaunystės eleksyras, bet ir profilaktiškai nuo peršalimo ligų.. na kol kas veikia, bus matyt kaip toliau, nes pirmi metai kaip geriu tokį mišinuką 😀

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 30. Oct 2013, 10:06

Jeigu profilaktiškai vartoji visuomet vitaminą C tuomet gerai, bet kai žmonės susirgus puola citrinas valgyti - tai jokios naudos, nes mūsų organizmas kiek pasisavina vitamino C tiek, o perteklius pašalinamas su šlapimu.
O gal kas nors įdomiai medų naudojate? Pvz. esu girdėjusi su cinamonu valgo...

30. Oct 2013, 09:58

Vitaminas C musu draugas numeris vienas 😀

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 30. Oct 2013, 09:33

O aš gėriau putinų uogas trintas su medumi profilaktiškai, bet va ėmiau ir susirgau - taip gerklę skauda kad nežinau kur dėtis 😀 Jau kai labai skauda ir nuryti saulių negali, jokios arbatos manau nebepadės tik sušvelnins, tai purškiuosi "Bioparox", bet kol kas jokio rezultato ☹ Ką dar galiu padaryti, nes dar truputį temp.pakilusi...

blogietee blogietee 30. Oct 2013, 09:16 Goda

ai šitą, tai žinau, mes ir nuolat eterinį aliejų garinam kambariuose..

Kvapų namų "bakterijų baidyklę". Ten kaip skelbiama specialus eterinių aliejų mišinys, kuris "atbaido" bacilas. http://aromata.lt/kvapai/lt/produktai/eteriniu-alieju-misiniai/sinerginiai-misiniai?vaiku-mikrobu-quot-musykle-quot-children-s-bug-beater
Ai, dar kai maža Smiltė buvo, pamenu kambariuose kažkokį eterinį aliejų lašindavau... gal levandas?

blogietee blogietee 30. Oct 2013, 09:01 Goda

ką konkrečiai tepdavot?

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 30. Oct 2013, 08:24

Aš tepdavau tokiu aliejiniu mišiniu su visokiais eteriniais kvapais - bet dažnai pamiršdavau, tai poveikio nežinau. (nesirgo rodos...)