Rutuliukai iš folijos

Rutuliukai iš folijos

21. Jan 2012, 08:00

Paprasta idėja, kaip namų sąlygomis lavinti mažylio smulkiąją motoriką, o paprasčiau tariant - jo pirštukus.

 

Septynių mėnesių Jonukas griebia šalia esantį laikraštį, pačiupinėjęs suglamžo ir tada - tiesiu taikymu į burnytę. Toks scenarijus panašus kasdien ir su įvairiais aplinkos daiktais. Nieko keisto - kūdikiai pasaulį pažįsta pirmiausia liesdami, vėliau - ragaudami aplinkos daiktus. taigi, lytėjimo ir skonio receptoriai jų itin jautrūs.

 

Mažylio odelė itin jautri, todėl joje glostydami ir masažuodami kūdikį, ne tik išreiškiame jam meilę, bet ir skatiname sveiką mažylio vystymąsi. Todėl greičiausiai girdėjote patarimą duoti kūdikiui kuo įvairesnės faktūros daiktų - švelnių, pavyzdžiui, iš kailio, šiurkščių, lygių, gruoblėtų ir panašiai.

 

Namų sąlygomis tą padaryti tikrai nesunku- apsidairykite aplink ir tikrai rasite įvairiausių daiktų daiktelių, kurie būtų įdomūs jūsų kūdikiui. Žinoma, visais atvejais galioja patarimas būti budriems ir nepalikti kūdikio vieno - kad jis nepaspringtų ir jam nekiltų kitas pavojus.

 

Jei namuose turite paprastos kepimo folijos, galite drauge su mažyliu padaryti iš jos keletą rutuliukų. Lai mažylis pačiupinėja neįprastą jos paviršių, mokosi juos apimti, paridenti.

{smallpic:1}

{smallpic:2}

{smallpic:3}

Smagių žaidimų su vaikučiais.

Tegul kūdikio lavinimas tampa smagia pramoga ir jam, ir jums!