Rugsėjo pirmoji, antroji ir trečioji :)

Rugsėjo pirmoji, antroji ir trečioji :)

04. Sep 2021, 21:53 SimonaMartas SimonaMartas

PIRMA DIENA DARŽELYJE…

Praėjo PUIKIAI. Rugpjūčio 31 dieną papasakojau Martui, kad rytoj laukia džiugi šventė, kad eisime susipažinti su darželiu, vaikais, auklėtojomis. Sūnus labai apsidžiaugė ir mielai vyko drauge pirkti auklėtojoms gėlių. Martas ketino pirkti dekoratyvinius pipirus, bet visgi pasirinkome tradicinius baltus kardelius. Taip pat nupirkome mūsų mėgstamų sausainių ir drauge su Martu nupiešėme auklėtojoms po atvirutę su linkėjimu.

Iš vakaro paruošiau du rūbų komplektus (jeigu pirmojo nesutiktų mautis), bet didelei mano nuostabai pirmą kartą tiko ir džinsinės kelnės, kurių paprastai nė už ką nesutinka mautis, ir puošnesni batai.

Nuvykę į darželį pamatėme daug žmonių, balionų, grojo linksma muzika, vyko linksmas pasirodymas mažiesiems. Po šventės lauke visi persikėlė į grupes, pildėme anketas apie vaikus, kalbėjomės su auklėtojomis apie grupės tvarką, žaidėme.  Sūnus jautėsi drąsiai, atėjęs į grupę suvalgė paruoštą varškės apkepą, žaidė su žaislais, pasinaudojo naktipuodžiu.

Po šventės keliavome į kavinukę atsigerti šilto kokosų pieno ir suvalgyti bandelę- diena įvertinta aukščiausiu balu, nors nuovargį jautėme visi.

 

PIRMOS DIENOS DARŽELYJE..

Rugsėjo antrąją ryte rengiantis darželiui sūnus nuliūdo, kodėl auname paprastus, o ne puošnius batus , su kuriais buvo vakar. Taip pat nustebo, kad darželio teritorijoje negrojo linksma muzika kaip vakar. Matyt mažylis tikėjosi jog šventė vyks kasdien…

Įėjus pro grupės duris manęs paprašė parodyti galimybių pasą, kurio aš neturiu. Teko labai greitai atsisveikinti su Martu, pasakiau, kad jį myliu, kad greitai grįšiu jo pasiimti ir jis pamojęs ranka su šypsena į grupę nuėjo vienas. Negaliu net apsakyti kaip širdyje buvo liūdna, kad negalėjau su juo ilgiau pabūti grupėje ir padėti apsiprasti su nauja aplinka ir žmonėmis. Buvo apmaudu, kad Martas matys kitus vaikus su tėveliais, o jis bus vienas su beveik nepažįstamais žmonėmis…

Pasiimti Marto po dviejų valandų nuėjo tėtis (aš laukiau prie lauko durų), auklėtoja papasakojo, kad sūnus neliūdėjo, puikiai valgė, gražiai žaidė su kitais grupės vaikais. Išėjęs iš grupės Martas dar norėjo ilgai žaisti grupės lauko aikštelėje tai supratome jog jo diena praėjo gerai ?

Rugsėjo trečią dieną į darželį Martą nuvedžiau aš, bet mes jau žinojome, kad teks atsisveikinti lauke. Sūnus visiškai ramiai atsisveikino, apsikabino ir su šypsena, auklėtojos lydimas nuėjo į grupę. Per langą žvilgtelėjusi mačiau kaip nubėgo žaisti su grupės žaislais.

Tą dieną Martas darželyje buvo nuo 8:20 iki pat 12:20, išėjo puikiai nusiteikęs, suvalgęs pusryčių košę ir visą pietums patiektą sriubą. Auklėtoja papasakojo, kad sūnus pats nueina ant naktipuodžio, yra sąvarankiškas, draugiškas ir labai gerai jaučiasi grupėje. Jeigu viskas ir toliau šitaip klostysis, auklėtoja siūlo kitos savaitės pabaigoje palikti Martą pietų miegui.

Kol kas darželis Martui patinka, eina noriai, šeštadienį ryte irgi prašėsi nuvedamas į darželį. Aš taip pat jaučiuosi pailsėjusi kai turiu porą laisvų valandų dienoje tik sau.