Projektas "Kaip mes kuriame darželį": Žaisliukų istorija

Projektas "Kaip mes kuriame darželį": Žaisliukų istorija

30. Dec 2013, 09:55

Dar remontai nebaigti ir dokumentų reikia tvarkyti begales, bet taip norisi atsikvėpti ir nuveikti ką nors Kalėdinio. Todėl ėmėmės žaisliukų. Tokia Kalėdinė Naujametinė tema. Besirinkdamos žaisliukus ir dėdamos į vis didėjančią krūvą - Jautėmės kaip Kalėdų seneliai :)

Tačiau renkantis žaisliukus - ir vėl nauji iššūkiai. Žaislų reikia skirtingų kiekvienai amžiaus grupei. Juk nežais trimetis su medžiaginėm kaladėlėm? :) Dar žaislai turi būti įdomūs, gražūs, turėti daug panaudojimo galimybių, skatinti ir kūrybą ir bendravimą ir atradimo džiaugsmą teikti. Ir lavinti. Ir turi būti nekenksmingi nei medžiagom nei forma nei dar kuo. Reikalavimų tiek daug, kad kai apie viską pagalvoji, rodos išvis neįmanoma nupirkti tinkamų ir pakankamai. :)

O kokių žaislų tik nėra??? Nuvažiavę į pasirinktą parduotuvę apakome nuo pasirinkimo gausos :) teko vėlgi prisiminti griežtus kriterijus.

Daugiausiai dėmesio skyrėme žaislams, kurie skirti žaisti grupėmis, taip pat tiems žaislams, kurie skatina naujų žaidimo būdų paiešką, iš jų galima konstruoti, juos galima naudoti daugeliui skirtingų žaidimų, taip pat namų apyvokos reikmenis vaizduojantiems žaislams. Didelį dėmesį rinkdamiesi žaislus skyrėme natūralioms medžiagoms – medžiui, popieriui, medvilnei. Iš kitos pusės pirkome ir šiuolaikinių žaisliukų, tokių, kuriuos reikia suprasti, jie yra interaktyvūs ir atspindi šiuolaikinio greito pasaulio pusę. Nepamiršome ir daugybės lavinamųjų žaislų vyresniems vaikams, taip pat piešimo lentų. Aš asmeniškai labiausiai džiaugiuosi didžiule virtuve su gausybe indų ir maisto produktų bei parduotuve. :)

Taigi metus baigėme nuostabiais, nuotaikingais ir įkvepiančiais darbais. Šiame straipsniuke dar norime ir padėkoti. Iš tiesų žaislai yra be galo brangūs. Ypač kokybiški ir įdomūs. O norisi, kad darželyje nebūtų 5 vnt. kaladėlių ir 2 lėlės. Norisi savo klientams suteikti kuo platesnes pasirinkimo ir laiko leidimo galimybes. Gal ir nebūtume tiek daug sau leidę, jei netikėta pagalba. Labai ačiū įmonei prekiaujančiai žaislais – www.zorzikas.lt, kuri padarė nerealių nuolaidų ir padėjo patarimais bei pasidalijo patirtimi.

Mes dėkingi visiems ir kiekvienam, kuriuos sutinkame savo kely ir kurie vienaip ar kitaip prisideda prie mūsų svajonės įgyvendinimo. :)