Projektas "Kaip mes kuriame darželį": Naujienos po įtemptos savaitės

Projektas "Kaip mes kuriame darželį": Naujienos po įtemptos savaitės

27. Jan 2014, 00:16

Praeita savaitė - įtempčiausias laikas abejų mūsų šeimų gyvenimuose. Atidavėme tikrai daug, kad tik viskas būtų kuo geriau. Pagaliau galime Jums papasakoti, kaip mums sekėsi.
Pirmiausia - turime pasidžiaugti - abi komisijos praėjo sėkmingai. Maisto ir veterinarijos tarnybos specialistė mus aplankė ketvirtadienį. Be smulkių pastabų - jokių neatitikimų nerado. Taigi per savaitgalį nusipirkome du papildomus staliukus ir atlikus kelis kitus minimalius patobulinimus, šiandien pateiksime informaciją ir lauksime pažymos! :)
Penktadienį bendravome su Vilniaus visuomenės sveikatos centro specialiste. Ji netgi pagyrė mus, kad mes puikiai pasirengę ir taip trūkumų neužfiksavo. Dabar turėsime atlikti paskutinį tyrimą- išsimatuoti triukšmo, patenkančio iš aplinkos, lygį ir pateikus paskutinius patikslinimus taip pat laukti pažymos - higienos paso.
  Nuslūgus įtampai dėl tikrinimų, komisijų ir tyrimų, pagaliau galime laisviau atsikvėpti. Mes netgi ėmėme planuoti būsimas šventes!!! :) Be galo laukiame atsidarymo ir savo mažųjų klientų. Dar prieš atidarymą ketiname darželį parodyti visiems besidomintiems. Taigi vasario 15 d. visų Jūsų laukiame atvirų durų dienoje!!! Apie ją plačiau parašysime kitą kartą, dabar tik noriu pasidžiaugti sunkiųjų darbų pabaiga. :)
Pabaigai noriu paminėti keletą reikalavimų iš įvairių dokumentų, kurie kelia ne tik šypseną:
1. insoliacija- saulė kovo ir rugsėjo mėnesiais tiesiogiai į langus turi šviesti ne trumpiau kaip po 3 val. per dieną :) jos negali blokuoti šešėliai, langai jokiu būdu negali žiūrėti į šiaurę.
2. higienos priemones, tokias, kaip muiliukus, ploviklius ir pan. pirkti galima tik keliose įmonėse, kurios gali pateikti kiekvieno gaminio sertifikatą. Tokiu atveju, indų ploviklis turi tokius dokumentus - gamintojo sertifikatą, naudojimo instrukciją, kurioje nurodyta kas jį gali naudoti ir pan. Viskas susegta į segtuvą. Kaip indų plovikliui gal kiek daugoka, bet viską turim kiekvienai priemonei :)
3. valgymo zonoje įrengti staliukai skirtingame aukštyje, kad būtų galima maistą išimti iš termosų, kuriuose jis atvežamas, ir paserviruoti vaikučiams.
4. vaikučių tualete ne tik įrengtas pakankamas skaičius klozetų ir kriauklyčių atitinkamuose aukščiuose, tarp klozetukų įrengtos pertvarėlės nuo žemės pakeltos lygiai 15 cm, kaip ir reikalauja įstatymas, bet ir įrengtas atskiras kraniukas naktipuodžiams praskalauti. Tikrai nemažai santechninių darbų :)
5. milžiniškoje spintoje saugiai nuo dulkių sudėta natūrali patalynė- kiekvienam vaikučiui po du komplektus. Pagal reikalavimus pasirašyta sutartis su valykla, kuri ją plaus ir lygins kartą per savaitę.
6. kalbant apie sutartis tai jų turėjome pateikti begalybę. Dėkui dievams visą tą begalybę ir pateikėme. Dabar esame apsaugoti nuo kenkėjų, užtikrinti šiukšlių išvežimu bei aplinkos tvarkymu, jau minėtu patalynės ir rankšluostukų skalbimu, sertifikuotu valymo ir higienos priemonių tiekimu, jau nekalbant apie kokybiško ir skanaus maisto tiekimą pagal suderintus valgiaraščius ir daugybe smulkių sutartėlių ir įsipareigojimų.
Taigi sunešiojome devynias kurpaites ir esame pasirengę ateities nuotykiams!!! :)

27. Jan 2014, 14:37 blogietee

reikalavimas yra griežtas į 1 kriauklytė 5 vaikams ir 1 klozetas 7 vaikams. valstybiniuose darželiuose yra daugiau dalykų, kurių jie neatitiktų jei dabar juos tikrintų. bet tai ką daryt? negi uždaryti juos? tai niekas netikrina ir gyvena tokiame status quo. be to manau, kad į privačius darželius ir šiaip žiūrima griežčiau, daugiau iš jų reikalaujama. ir institucijų ir bendrai visuomenės mastu kalbant. iš principo jei reikalavimai logiški, manau, kad niekam nekenkia jų laikytis. būtent šis manau yra perdėtas. ne todėl, kad sunku nusipirkti tuos klozetukus, tiesiog man rodos jis truputį iš lempos. 😀

blogietee blogietee 27. Jan 2014, 09:48 krisliukas

na spėju ten tas reikalavimas nėra toks didelis, nes kiek žinau tai valstybiniame yra du klozetukai ir trys kriauklytės grupėje.. tai privačiam manau nebus daugiau reikalaujama

Krisliukas Krisliukas 27. Jan 2014, 09:34

o mane sudomino reikalavimas įrengti pakankamą skaičių klozetų ir kriauklyčių? ir įmanoma taip padaryti???? kiek ten tų klozetukų reik pastatyti? 😀

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 27. Jan 2014, 09:20

man skaitant net oda šiurpsta nuo tokios daugybės reikalavimų - ir kaip nieko nepraleisti? Šaunuoliai jūs.

blogietee blogietee 27. Jan 2014, 09:02

Malonu skaityti, kad jau viskas į pabaigą.. Tikitės, kad triukšmo lygis praeis? gi prie pat gatvės įsikūrėt ir statybos vis dar vyksta ir ilgai vyks ant jūsų kiemo 😉