Projektas „Kaip mes kuriame darželį“: Ko tikėtis ir ką pasiūlyti

Projektas „Kaip mes kuriame darželį“: Ko tikėtis ir ką pasiūlyti

20. Dec 2013, 09:56

 Pirmiausiai noriu pasidžiaugti, kad pamažu susidraugavome, gauname daugiau komentarų, nemažai, kas mus paskaito. Labai ačiū! Taigi, norime paklausti Jūsų, mielos Mamytės, nuomonės. Pakalbėkime šiandien apie tai, ko tikitės iš darželio ir kokios papildomos paslaugos Jums būtų aktualios.

Iš darželio pirmiausia tikimės atsakingai parengtos įdomios ir tinkamos ugdymo programos, profesionalių, švelnių auklyčių, saugios aplinkos ir turiningo laisvalaikio. Mes dar savo ruožtu siūlome sveikatinimą, dantukų priežiūrą, kūrybiškumo ir emocinio intelekto ugdymą ir visa daryti kuo natūraliau, ritmiškiau, pažįstant pasaulį ir gyvenant su juo. Taip paprasto darželio koncepciją papildo mano ir Erikos svajonės, kiekvienos lūkesčiai. Kiekviena mamytė turi savo lūkesčių ir savų prioritetų, tikisi kitų dalykų iš darželio. Taigi šiandien svarbi Jūsų nuomonė, ko dar tikitės iš darželio?

Kurdami darželį mąstome, kokias paslaugas galime teikti be pagrindinės – kokybiško vaikučių ugdymo. Trumpai pristatysiu keletą jų:

Galimybė savo mažylį pasiimti vėliau arba atvežti anksčiau. Aišku, tai turi būti papildomai apmokama, nes auklėtojos ir auklytės turi dirbti tam tikrą valandų skaičių per savaitę. Visgi manau, kad tai reikalinga paslauga, be kurios turbūt nė iš vietos. Juk atsitinka nenumatytų dalykų, neplanuotų kamščių ir dar maža ko. Gyvename chaotiškame pasaulyje. Manau labai svarbu žinoti, kad tavo mažylis tavęs lauks linksmai ir ramiai. Pamenu mano pačios tėveliai kartais vėluodavo. Tai atmintyje taip ir tūno tos nerimo minutės laukiant lauke prie darželio tvoros su auklėtoja, kuri jau kažkur turėjo būti. Nejauku. Tuomet nebuvo galimybių susimokėti, kad kas nors pažaistų su vaiku, kol atvažiuosi... Pasidalinkite ir Jūs patirtimi, išsakykite savo nuomonę.

Antroji mūsų mintis - samdyti atitinkamų užsiėmimų vadovus. Pavyzdžiui, vyresniems vaikams yra nuostabios logikos pamokėlės. Arba galima dalį norinčiųjų nuvesti į netoli esančias karatė ar muzikos mokyklėles. Tokiu atveju, tėveliams nereikia ieškotis būrelių po darželio/darbo, o ir mažiukas gauna ir tai, ko nori tėveliai, ir tai, ką siūlo darželis. Čia priklausytų nuo tėvelių norų ir aplink esančių galimybių. Galima vaikučius nuvesti į užsiėmimus arba pasikviesti mokytojus į grupes.

Turime ir vieną ekstravagantišką idėją. Labai sunkus metas tėveliams yra rytas. Patys žinom. Reikia patiems atsikelti, susiruošti, pusryčius pavalgyti, reikia mažiuliuką pabudinti su daina, aprengti ir išbučiuoti, pusrytis ir jam reikalingas. O jei dar darbai sunkūs laukia dienos tai galva pilna dienos darbų. Žodžiu, mažiuką vežti ar vesti į darželį gali būti pakankamai sunku. Ar domintų tėvelius paslauga, kuomet darželis atvažiuotų pasiimti vaikučių į namus. Gal ir atsisveikinimas būtų paprastesnis. Ir mamytėms/ tėveliams rytas ramesnis. Aišku čia yra kita pusė. Be galo jautri. Ar patikėti savo auksą kažkam vežtis automobilyje? Aišku viskas būtų daroma su automobilinėmis kėdutėmis ir pan. Labai lauksime nuomonių šia tema. Jei atvirai nesame dar girdėję, kad kas taip darytų...

Dėkui už Jūsų nuomones ir palaikymą  :)

P.S. remontas jau eina į pabaigą, greitu metu pristatysime savo patalpas. Oi, kaip laukiame tų nuostabių akimirkų, kai viskas bus švaru, gražu, jauku ir paruošta mūsų mažiesiems klientams.

P.S.S. nuotraukoje, mes kalnuose - ten jau buvo ir darželio idėja :)

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 20. Dec 2013, 10:17

Dėl būrelių darželyje - aš labai palaikau tokią idėją, ypač jeigu juos veda geri specialistai. Nes tasyti vaiką po miestą į būrelius nelinksma nei tėvams, nei vaikams. Be to - popiet dažnai vaikai nelabai kuo ir užsiima, o galėtų pasitobulinti, tad vakaras liktų ne būreliams, o laikui su tėvais.
Dėl vežiojimo į darželį. Vilniuje vienas darželis esu mačiusi, jog siūlė tokią paslaugą. Tik nežinau ar pasiteisino. Darželį dažnai tėvai renkasi arba šalia namų (tada gali nuvesti) arba pakeliui į darbą (tada tuo pačiu nuveža...), bet idėja man patinka.
O dėl anksčiau ar vėliau - manau, kad tai labai svarbu ir pagelbėtų tėveliams.