Pradedu lankyti darželį! Mama labai nerami, bijo!

Pradedu lankyti darželį! Mama labai nerami, bijo!

22. Aug 2021, 18:10 Charleneee Charleneee

 Susipažinkime. Aš esu mama Eglė, turiu dvi dukrytes, kurioms 6m. Ir 2m. Šiais metais abi pradeda lankyti naujas (pirmas) ugdymo įstaigas. Vyresnioji dukra Viltė - būsima pirmokė, o mažylė Fausta - jau tuoj tuoj darželinukė. Mamai dvigubas džiaugsmas (po ilgo karantino ir ugdymosi namuose nuo gruodžio mėn.  iki rugpjūčio mėn, mergaitės bus užimtos ugdymo įstaigose! :D irrr dvigubas didelis nerimas " o kaip gi seksis? Ar niekas jų neskriaus? Ar jis susitvarkys? O kaip man susitvarkyti su išsiskyrimo liūdesiu?)

Mano blogai (straipsniai) projekte bus skirti mažąjai dukrytei Faustai. Kadangi galimybių lankyti privatų darželį nelabai buvo (nors tikrai mieliau rinkčiausi tokį), tai bandėme patekti į valstybinį darželį Vilniuje. Daug vilčių neturėjome, kadangi pirmoji dukra darželyje eilės sulaukė tik 3m, tačiau... Vieną dieną sulaukėme pakvietimo į valstybinį darželį, žinoma, ne savame rajone, bet bent jau artimiausiame šalia. Visą vasarą bandžiau mintis nusukti tolyn, svarsčiau variantus, galbūt leisti mažylę tik pusei dienos, galbūt kelias dienas per savaitę, kadangi pati dirbu iš namų nuotoliniu būdu.. ir tiesą sakant, dar nesu apsisprendusi, matyt viskas priklausys nuo adaptacijos sunkumo.. ar lengvumo.. 

Fausta mergaitė išdykus, vadinu ją mažuoju tarzanu, laukinuke. Labai aktyvus vaikas, sekundei nusisukus parduotuvėje jau gali užlipti ant kopetėlių, nuskinti kaimynės sodo gėles,nubėgti toliausius atstumus. Dėl to kyla natūralus nerimas, o kaip bus darželyje? Ar auklėtojos susitvarkys? Ar būdama tokia aktyvi nenukris, nesusižalos? Žinoma, iš patirties žinau, kad darželiuose ar prie svetimų žmonių vaikai kiek pasikeičia, labiau įsiklauso į prašymus ir taisykles, nei prie tėvelių. 

Fausta labai smalsi mergaitė, domisi žaisliukais, knygutėmis, dėlionėmis, patinka žaisti su lėlėmis, gaminti valgyti virtuvėlėje. Šneka, tačiau kalba dar nėra labai taisyklinga, daugybė įmanomų suprasti, bet nepilnų žodžių, tai irgi kelia  nerimą, kad vaikas  negalės pasipasakoti, kas darželyje buvo gerai, kas blogai, o gal viskas pavyks geriau nei aš tikiuosi.. 

Mano dukrytė dar nestsisakiusi čiulptuko ir sauskelnių, esu iš tų mamų, kurios nenori forsuoti šių dalykų ir prievarta atiminėti, atpratinėti. Su pirmąja dukra labai pasiteisino ir 2,5m ji pati natūraliai perėjo prie naktipuodžio, bei atsisakė čiulptuko, nebuvo jokių ašarų, bemiegių naktų, avarijų lovoje. Labai tikiuosi, kad ir Faustelei bus taip paprasta. Žinoma, puikiai suprantu, kad darželyje ne miego metu čiulptukas nėra reikalingas ir galbūt net trukdytų, tai bandysiu kalbėtis su auklėtojomis, kad čiulptuką naudotų tik miegelio metu. Su naktipuodžiu mergaitė susipažinus, bet jis jai labiau atstoja kėdę, nei tualetą :))) šiais klausimais turbūt laukia daug įdirbio. 

Fausta bendraujanti mergaitė, vaikai jai patinka, juos kalbina aikštelėse, kartu žaidžia, tad manau dėl socializacijos bėdų kilti neturėtų. 

Šiam kartui tiek, kituose bloguose papasakosiu kaip vyksta pasiruošimas darželiui fiziškai (apsiperkant, ieškant informacijos ir tt.)

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 23. Aug 2021, 10:31

Visoms dar sykį primenu: PAGRINDINĖ NUOTRAUKA turi būti HORIZONTALI, nes kitaip sistema ją apvers, o jei neturite, tuomet kompiuteryje ją pakoreguokite - "nukirpkite", kad būtų horizontali. Ir dar - kai keliate foto į patį tekstą, jas šiek tiek sumažinkite, kad irgi neapsiverstų 😀

Simonadub Simonadub 23. Aug 2021, 10:29

Viskas bus gerai, sekmės