Pradedu lankyti darželį

Pradedu lankyti darželį

10. Aug 2017, 15:14 Ever Ever

Tamtataratatam pristatau jums berniuką žirniuką – Leonarduką, kuris ruošiasi šiemet eiti į darželį!!!!!! Leonardui jau 2,5 metukų. Labiausiai jam patinka žaisti gaudynių, apžiūrinėti automobilius, maudytis ir skaityti knygeles.
Taip smagu augti kartu su vaiku namuose, turbūt, per dieną išbučiuoju jį tūkstantį kartų, bet laikas  jau nutraukti mūsų atostogas ir grįžti man į darbą. 

Ilgai svarstėme ar jau tikrai laikas eiti į darželį. Galbūt, reikėtų ieškoti auklės arba man likti vaiko priežiūros atostogose iki 3 metukų. Dažniausiai vaikai pamatę kitą vaiką, džiaugsmingai rodo pirštukų ir sako lialia, tačiau mūsų žirnis paniškai bijo vaikų. Pamatęs šalia vaikutį, griebia mane už rankutės ir tempiasi kuo toliau. Didžiausias iššūkis žaisti vienoje smėlio dėžėje su kitais vaikučiais. Labai jautriai reaguoja į triukšmą, pavyzdžiui, motociklą ar traktorių. Jeigu šalia verkia kitas vaikutis, tai dažniausiai žirnis verkia kartu..

Kad ir kaip būtų, vis tik nusprendėme, kad JAU LAIKAS. Nusprendėme rinktis privatų darželį, dėl mažesnių grupių ir didesnio dėmesio skiriamo vaikučiams. Neįsivaizduoju, kaip reikėtų atvesti vaiką ir palikti, todėl man labai svarbu, kad darželyje būtų galima palengva adaptuotis ir po truputį pratinti vaiką pasilikti vieną. Vilniuje privačių darželių pasirinkimas tikrai ne mažas, visų neapvažiuosi ir nepažiūrėsi. Norėjosi daželio, kuriame vaikas galėtų jaustis laisvas. Pasirinkome naujai atidaromą „Vaikystės sodo“ darželį. Vieną vertus, norėjosi, kad būtų nusistovėjusi darželio rutina, kitą vertus, labai viliojo, kad darželis dar tik kuriasi, todėl vaikų grupės dar labai mažos, todėl tikimės, kad bus lengviau priprasti prie vaikučių.

Ir pabaigai.. Laiveliui saugiausia uoste, bet ne tam jis buvo statytas..

Loreta_K Loreta_K 10. Aug 2017, 22:38

Linkėjimai Leonardui, ir didžiausios jam sėkmės darželyje! 😉