Pirmosios dienos darželyje: ar palikti vaiką visai dienai

Pirmosios dienos darželyje: ar palikti vaiką visai dienai

30. Aug 2013, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Ar pirmas dienas mamai likti darželio grupėje ir pabūti kelias valandas su vaiku ir tik tada išeiti? Ar patariama pirmomis dienomis nepalikti vaiko visai dienai darželyje?

Mamyčių klubą konsultuoja Vilniaus nevalstybinio vaikų lopšelio – darželio “Rudnosiukas” (www.rudnosiukas.eu) auklėtoja – edukologė Kristina Chorocejienė:

Egzistuoja įvairių nuomonių apie tai, ar pirmas dienas verta mamai likti darželio grupėje ir pabūti kelias valandas kartu su vaiku. Būdami kartu su vaiku mama ir tėtis turėtų jaustis laisvi.

Paleiskite vaiko ranką ir leiskite jam tyrinėti aplinką ar pasirinkti patinkantį žaisliuką. Nors pasitaiko daugelis atvejų, kai atsitinka atvirkščiai.

Mano darbo patirtis parodė, kad geriau palikti vaiką pirmas dienas po valandą ar dvi, su juo ramiai atsisveikinus. Po to laiką ilginti iki pietų miego, kol visiškai priprantama prie darželio aplinkos, auklėtojų, draugų.

Reikia pastebėti, kad kartais mamyčių būvimas kartu užtrunka per ilgai ir vaikas dar labiau jaudinasi. Todėl neišvengiamai išsiskyrimas nusikelia vėlesniam laikui.

Sėkmės.

Jei turite klausimų specialistams leidžiant pirmą kartą vaikučius į darželį ar į mokyklą, rašykite juos redakcija@mamyciuklubas.lt

Projekto "Pirmas kartas" rėmėjas - Stephenjoseph.lt20130731121645-70856.jpg