Pirmokėlio blog'as: Kajus. Kiek gi kainuoja startas į žinių šalį?

Pirmokėlio blog'as: Kajus. Kiek gi kainuoja startas į žinių šalį?

31. Aug 2015, 15:21

Sveikos, mielosios. Štai pagaliau galiu lengviau atsikvėpti, nes mokyklai jau esame visiškai pasiruošę. Taigi, taigi, kiek gi „kainuoja“ pirmokėlio suruošimas į mokyklą. Turiu pasakyti, kad kainos nenustebino, nes rūbelius juk karts nuo karto perkame, tad jau žinojau ko galima tikėtis. Tiesa, sutiks, turbūt visos, nes tai „nuoga“ tiesa – po euro, regis viskas neadekvačiai sulyginta su litu, t.y. 1lt drąstiškai dedama lygybė 1Eur. Vaikų rūbai kainuoja tiek pat, kiek suaugusiųjų, avalynė taipogi. Tik iškyla toks ale retorinis klausimas: vaiko rūbui medžiagos sąnaudos akivaizdžiai mažesnės, tad kodėl kaina anaiptol ne mažesnė ? Čia jau, kaip sakoma prieš vėją nepapūsi-biznis, lieka bizniu. Turiu tik tyliai atsikvėpti, pagalvojus, kad man kolkas TIK vieną vaiką reikia leisti mokyklon, o koks galvos skausmas toms, kurios augina du, tris, keturis ir daugiau vaikų ? Tiesa pasakius, neįsivaizduoju, kaip reikėtų ir iš ko išleisti daugiau vaikučių mokyklon . . .

Mokyklinių reikmenų sąrašą gavome dar besibagiant praėjusiems mokslo metams, tiesa, juose nebuo įrašyta kuprinė, bet ir taip aišku, kad tai – pirmo būtinumo daiktas. Kanceliarinėms prekėms išleidau plius minus 30eur (ir tai pasinaudojus prekybos centro „Senukai“ trečiadienine akcija, kai daugumai prekių taikoma 30% nuolaida, kai ką pirkau ir su 40% nuolaida). Kai kas buvo likę nuo darželio, pvz.specialios kairiarankių žirklutės, kelios papkutės sąsiuviniams ir piešiniams. Čia įsiterpsiu ir papostringausiu, kad kiek išmušą iš vėžių skelbiamos akcijos vos ne kiekvienam prekybos centre, o bet tačiau – vistiek neišeisi laiminga, kad pagaliau VISKĄ nupirkai, mat vienur skelbiama popieriui, dailės reikmenim, kitur rašymo priemonėm akcijos. Žodžiu – lakstyk po visur ir gaudyk tas akcijas, jei nori.

Kuprinę buvome nusižiūrėję taip pat „Senukuose“, ir jau planavom pirkti, kainavo 49.99eur, su akcija 30%, būtume sutaupę nemažai. Visig važiavome apsipirkti į Kauno „Urmo“ miestelį, ten kuprinę nupirko anyta(Ačiū jai), kuprinė 18,50eur – žinoma tokia, kokios norėjo vaikas – su mėgiamu personažu. Visig visai neseniai, kaip sakau „nuskilo“ ir pasisekė laimėti danišką kurpinę, kurios vertė 79eur. Tad, apie kurpinę, manau negalvosime dar bent trejus metus. Sunešios pirmąją su savo personažu – turėsime kitą tikrai kokybišką. Svarbiausia buvo – pakietinta nugarinė dalis bei reguliuojamos plačios petnešos. Taip pat ne vienas skyrelis kuprinėje.

Penalas su akvarele, vaškinėm kreidelėm, liniuote ir kita buvo gavęs iš krikšto mamos dovanų, taip pat su mėgiamu personažu, tad atsidėjome mokyklai ir nebereikėjo pirkti. Atskiro penalo nepirkome, nes sako – jo nereikia. Pas mus kitas reikalavimas – maža plastikinė dėžutė, kurioje ant stalo laikys reikiamas rašymo priemones ir viena didelė, žema, plati dėžė – visiem kitiem daiktam. Šių dar neįsigijome, nes mokytoja sako palūkėti iki rugsėjo ir tik apsižiūrėjus kokia tilps po suolu – įsigyti. Tad, bendrai suskaičiavus kanceliarines prekes, be kuprinės, kaip minėjau apie 30eur.

20150831151713-81350.jpg

Apranga, avalynė. Batai rudeniui 19,50eur. Golfytės dvi po 5eur. Džinsai su petnešom 20eur. Švarkelis rudeniui 11eur (AČIŪ MK ir “Modidu”, nes čia panaudojome 20eur laimėtą kuponą ir tik tiek primokėjus gavome superinį, stilingą, kokybišką švarkelį)

20150831151836-32675.jpg

Rudeninė kepurė 13,50eur. Proginis „ZaiZai“ kostiumas siūtas pagal užsakymą su siuntimu 45,90eur

Sportinis kostiumas 27eur. Sportiniai bateliai 6,50eur. Smėlio spalvos kelnės 4,99eur (pirkau „Rimi“ prekybos centre naujas, išpardavimo metu, kainavę buvo 15eur). Liemenė megzta 6eur. Marškinėliai su kapišonu 7,50eur. Kelios maikytės su mėgiamais personažais po 6 eur. Perpirktos juodos kelnės ir megztukas 8eur.

Turi dar anytos pirktą džemperį, kitus naujus džinsiukus ir šiaip kelis komplektus, kuriuos pirkau iš FB lietuvių siuvėjų.

Tad stiliuko kaina 191,89eur. Sakyčiau suma nemaža, bet pirkta pamažėle per du mėnesiukus viskas. Pagalvoju, kad gal geriau būtų uniforma, bet pamačius, kiek pastarosios kainuoja, tai manau suma dar nėra labai „baisi“.

Plius nuo spalio prisidės dziudo treniruotės, kurioms taip pat greičiausiai reikės aprangos.

Plius 30eur pratyboms, kurias rugsėjį užsakys mokytoja.

Na, o gitaros pamokos dar tolimoje ateityje, nes jei pateks į muzikos mokyklą, ją pradėtų lankyti tik nuo kitų metų. Bent instrumentas kolkas atkrenta.

Taip pat planuose rašomas stalas, bet tai jau mokslo metų eigoje. Taip pat ėjome į kirpyklą bei darėme nuotraukytes mokinio pažymėjimui, nežinau ar tai taip pat įskaičiuojama.

Tad reziumė visos išlaidos plius minus pirmokėlio suruošimas mums atsiėjo 251,89 eur. Guodžiamės tuo, kad bent kitais metais išlaidos bus mažesnės, vis kažkas liks nuo šių mokslo metų. Jei ne šis projektas, turbūt net nebūčiau taip akylai sekusi visų išlaidų.

Rytoj didžioji diena. Nekantraudami laukiame ir linkime visiems pradedant eiti žinių ir mokslo keliu didžiausios sėkmės ir drąsos !!!

Kaip greitai tie vaikučiai auga . . .

Su linkėjimais mama Roberta.

rugpjutis rugpjutis 01. Sep 2015, 09:42

🌷🌷🌷🌷❤grazios jums sventes

jaldija jaldija 31. Aug 2015, 23:55

Gražios šventės 🌷🌷🌷

Gintarep Gintarep 31. Aug 2015, 22:28

Grazios sventes !!! 🌷🌷🌷🌷

neri neri 31. Aug 2015, 15:47

pritariu Roberta ,kainos tai ką aš žinau ,nes turiu su kuo palyginti ,vyresnėlei pirkau sportinę aprangą kai buvo litai ,kainavo 30 litų ( turguje ),o dabar kainuoja mažajai 25 eurai. Biznis ,nieko nepadarysi . Pigiau pirkti įvairiose parduotuvėse ,nes dar ir akcijų visokių yra.

31. Aug 2015, 15:40

Gražios Jums Rugsėjo 1-osios! 😀