Pirmokėlio blog'as: Kajus. Kaip sprendžiate kišenpinigių ir jų išleidimo reikalą ?

Pirmokėlio blog'as: Kajus. Kaip sprendžiate kišenpinigių ir jų išleidimo reikalą ?

21. Sep 2015, 12:42

Pradėjus lankyti mokyklą iškilo klausimas.

 

Nors Kajus ir gauna pietus mokykloje, kaip minėjau praėjusiame blog‘e – sako, kad jam jų negana. Tad kasdien purto savo taupyklę, arba paprašo pinigų, kad galėtų nusipirkti bandelių.

 

Taip jau gavos, kad kartą atėjus pasiimti rankose pamačiau ne bandeles, o iš mokyklos valgyklos nusipirktas lazdeles (na, turbūt visos žinote, būna tokios plonos lazdelės iš miltų, sūrios, su sezamo sėklom ir pan.). Paklausus, ką dar pirko – atsakė, kad sulčių su šiaudeliu. Taigi, negana to dar ir pamelavo, kad visi klasės draugai kasdien nešasi pinigų ir perkasi tokius dalykus valgykloje. Pakalbėjus su mokytoja, paaiškėjo, kad perkasi toli gražu ne visi ir dar kanos valgykloje – trigubos.

 

Man išvis nepatinka, kad mokykloje yra beverčių niekalų, tokių, kaip sultys su šiaudeliu ir lazdelės. Nežinau kokio „gėrio“ dar ten yra, nes kai ateinu vaiko pasiimti, valgykla jau būna uždaryta.

 

Vaikas dar nesupranta pinigų vertės, tad pasiima saujelę monetų. Kartą pasiėmė 50cnt ir sakėsi nusipirkęs dvi bandeles bei gavo 1 cnt grąžos. Įdomu paliko, nes sakė bandeles pirko vienodas, tai taip išeitų viena bandelė kainuoja 24,5 cento ? Čia tokie tik neaiškumai. Svarbiausia, manau turiu išsiaiškint „asortimentą“ valgyklos, bei nustatyti tą sumą, kurią vaikas gali išleisti.

 

 

Sutarėme, kad vieną kartą savaitėje gali nusipirkti tų niekalų, nes jei uždrausiu, manau vistiek pirks ir to net nežinosiu.

 

Tad, kreipiuosi į jus, mamos su klausimu. KIEK SKIRIATE KIŠENPINIGIAMS ? Ir, kaip sutariate su vaikais, kad nepirktų niekalų ?

 

Kokia aplamai pasiūla jūsų mokykloje  ar taip pat vaika igali nusipirkti visų tų netinkamų pagundų ?

 

Mama Roberta

27. Sep 2015, 11:44

Laba diena Utopija, ar įmanoma Jums pasiūsti asmeninę žiutę?

22. Sep 2015, 18:11

Pas mus niekas nekontroliuoja pirkimo mokykloje. Kišenpinogių pats paprašė.

Gintarep Gintarep 22. Sep 2015, 09:11

va va ir mums iskilo sis klausimukas...Idomu ka mano MK psichologai? Ar tokio neturime?

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 21. Sep 2015, 13:54

Mes su vyru diskutavome šiuo klausimu ir sutarėme (tos pačios nuomonės ir mokytoja), kad pirmokėliui kišenpinigių nereikia. O Smiltė visad dar nešasi užkandžių dėžutę. Mes nesiūlėm kišenpinigių, ji neprašė... taip kad tylu šiuo klausimu 😀
Patiko vienos mokyklos sistema - pirkti valgykloje niekalus galima tik vieną dieną per savaitę. Valgyklos asortimento sukontroliuoti negalima, bet tuomet bent taip. Bet čia turi būti bendra klasės ir mokytojos pozicija, kuri galioja visiems.