pirmoji diena

pirmoji diena

04. Sep 2018, 12:31 Kristina B. Kristina B.

Štai ir išaušo rytas, kuriam taip ilgai ruošiamės, tiek bijojom ir tiek nekantravom. Vakar pirmoji mano mažojo diena darželyje.

Iš pradžių pasveikinome auklėtojas su gėlytėm, po to nuėjom visi trys (t..y. aš, vaikas ir tėtis) apsidairyti po grupę. Apžiūrėjom, kur mažojo rankšluostukas, kokios mielos pamažintos praustuvės ir juokingi maži klozetukai. Vieną net išbandėm.

Pamatėm, kad grupė jauki, vaikučiai ramiai ir gražiai žaidė. Daug žaislų. Tuoj pat susiradom mašinėles ir išbandėm trasą. Auklėtoja tuo metu mus paragino išeiti, tad mes taip ir padarėme. Kol mažasis rodė savo mašinytes naujiems draugams, greitai ir tyliai išsmukome. Ten apsikabinome ir dar kiek pastovėjome po langu. Auklėtoja netrukus pro langą parodė aukštyn iškeltą nykštį ir mes ramia širdim patraukėm savais keliais.

Pirmąją dieną pas mus nebuvo jokių šokių, muzikų, renginių. Tiesiog taip ramiai visus priėmė ir kiek pažaidė. Pasiėmiau vaiką po valandos. Kai atėjau radau jį ramiai bežaidžiantį, jis pasitiko mane su šypsena.. taigi, man pasidarė tikrai ramiau.

Kitą dieną buvo truputis ašarų, ir matėm kelis besigraudinančius vaikus, bet atėjusi pasiimti mažajį radau linksmą ir laimingą, man sakė, kad jis tikrai nevirkavo, o įsijungė į žaidimą. Tikiu, kad ir toliau viskas bus gerai.

20180904123102-64901.jpg

p.s. vienas iš pasiruošimo darželiui etapų pas mus buvo imuniteto sustiprinimas. Tam aš jį nusivežiau savaitgaliui prie jūros. Nors oras jau buvo atšalęs, jis smagiai maudėsi bangose, o pajūrio oras išėjo į sveikatą. Didysis net pasveiko nuo jau prasidėjusios slogos. Tokį imuniteto stiprinimą rekomenduoju visiems :)