Pirmasis mėnuo darželyje - sėkminga pradžia.

Pirmasis mėnuo darželyje - sėkminga pradžia.

30. Sep 2019, 22:23 Kristina Kristina

Nors ir pirmosios trys savaitės nebuvo labai sunkios, tačiau graudžių akimirkų ir ašarojančių akyčių neišvengėm, žinoma.

Ketvirtoji savaitė visiškai netikėtai - rami, saulėta ir kupina šypsenu bei ramybės. Nuo pirmadienio atsisveikinimas absoliučiai ramus, su šypsena pasitinka auklėtojas, apsikabinam, atsibučiuojam ir nubėga į grupę! Tiesiog.. Taip ramiai! Wwooow.. Atgaiva, palengvėjimas bei ramybė mamos viduje! Nedidelė pergalė, džiaugsmas ir vis mažėjantis kaltės jausmas, kad vaiką palieku darželyje.

 

Ankstesnės savaitės buvo pakankamai lengvos, bet antrąją ir trečiąją savaitę darželyje praleido visą dieną nuo 9 iki 16val, miegojo pietų miego. Rytais atsisveikino su liūdesiu, susigraudindavo, bet plyštančia širdimi palikdavau auklėtojoms. O dar tas baubas - pietų miegas! Porą dienų buvo iššūkis auklėtojoms, nes "nenoriu miego!" buvo labai užsispyręs, be ašarų, bet garsiai ir po tūkstantį kartų! Trečiąją savaitę visgi pasidavė ir ramiai atsigula "bet tik pagulėti!", paguli taip, kad net dvi auklėtojos sunkiai pažadina :D. Bet taip pavyko sutarti su Domantu ir auklėtojomis, kad jis neeis miegot pietų miego darželyje, o tik ramiai eis pagulėti. Taip išvengėm kasdienių "skandalų" einant pietų miego. O atsigulęs po 5min jau ramiai ir saldžiai parpia...

Su valgymu nuo pirmos dienos bėdų nebuvo, valgo Viską puikiai, apetitu nesiskundžia, o jei būna labai skanu pasiprašo ir antros porcijos.

Labai patinka patinka muzikos bei šokių pamokos, bei ryto ratas! Aktyviai dalyvauja, jau išmoko kelias daineles.

Po darželio, gryžęs namo būna aktyvus, sotus, dalinasi įvairiais dienos įspūdžiais, pasakoja ką veikė, ką žaidė, kokių "zbitkų" prikrėtė kiti/su kitais vaikais, miega ramiai, pirmosiomis dienomis buvo jautresnis, bet šiuo metu jau viskas gerai. 

Atrodo, kad dienos darželyje neprailgsta ir ten gan smagu, per keturias savaites lygtais jau apsiprato su nauja aplinka, drauga bei susidraugavo su auklėtojomis. Manau, kad jau adaptacija eina į pabaigą ir galiu pasidžiaugti, kad viskas vyko maždaug kaip ir buvo tikėtasi, pakankamai neblogai, ramiai ir sąlyginai greitai.

Tiesa, kol kas neišsirinkom iš gausybęs siūlomų būrelių, norisi kol kas prisijaukinti rutiną, bei neužkrauti per daaaug įspūdžių. Dar neapsisprendžiau ar verta pirmaisiais metais, trimečiui lankyti papildomus užsiemimus darželyje? Viena dieną atrodo, kad tikrai reikia, kitą kad visai ne.. Juk yra naudingų, visi lavina vaiką, motoriką, sensoriką, loginis mąstynas, tačiau tuo pat metu kyla klausimas ar neišvargins, nebus per daug pasiūlos bei apkrovos? Kitą dieną atrodo, kad būtų puiku vaiką iškrauti (sporto būreliai), taip ir atpalaiduoti (keramika). Siūlomi įvairūs būreliai: kelių rūšių šokiai, futbolas, lietuvių kalba, anglų kalba, lego, keramika.

jaldija jaldija 01. Oct 2019, 14:57

Šaunu kad adaptacinis laikotarpis praejo gan sklandžiai.
Koks platus būrelių pasirinkimas?