Pasiruošimas darželiui. Kas kaip kur?

31. Aug 2020, 19:02 Kristina Kristina

Pasiruošimas darželiui. Kas kaip kur?

Leidžiant antrąjį vaiką į darželyje šie svarbiausi klausimai išsisprendė natūraliai. Šį kartą išvengėm galvos skausmo tarp didžiulio darželių pasirinkimo, tarp valstybinio ir privataus darželio galimybės. 
Pildėme prašymą tik į vieną, valstybinį darželį, ten pat kur lanko vyresnysis brolis. Pasisekė, kaip ir tikėjomės gavom vietą. Nesitikėjom, tačiau brolio ne perkėlė į vyresnę grupę, tad abu vaikai lankys vieną, mišraus amžiaus grupę. Tai buvo kiek netikėta ir ne planuota. Tačiau esant šiandieninei situacijai pasaulyje tai greičiausiai naudinga.
Kadangi Vytenis pusmeti kas rytą ir vakarą kartu keliaudavo paimti ir palydėti brolio, jau žino kur kas ir kaip. Aplinka nebus nauja, darželio teritorija, grupė pažįstamos vietos. Auklėtojos taip pat, nors ne artimai, tačiau matytos ir truputį bendravę.
Iš anksto pradėjom Vytenį ruošti darželiui, pasakojom kur eis, ką veiks, kad liks su broliuku kartu ir auklėtoja. Supažindinom su būsima dienotvarke.
Vytenis LABAI nekantravo ir laukė kada gi eis į darželį, į brolio darželį. Tik viena sąlyga buvo, kad jį auklėtoja prieš miegą paglostyt turės. Taip ir sutarėm.
Mums, kaip tėvams irgi, žinoma, ši kartą daug lengviau pasiruošti, žinom ko laukti ir tikėtis, koks bus kolektyvas,koks režimas, veikla.

Tad visa širdimi tikimės, kad adaptacija bus sėkminga ir trumpesnė. Žinoma, laukia nežinomybė kaip gi seksis dėl naujos tvarkos, kuomet tėvai negali  palengvinti adaptacijos būdami kelias dienas kartu, o vaiką paliekant lauke auklytėms. Šiuo momentu, manau ir tikiuosi , kad gelbės jog tai nebus visiškai nepažįstami žmonės ir aplinka.
Tikimės, kad viskas klostysis sėkmingai ir darželio kolektyvas apsups mažuosius lankytojus dėmesiu ir šiluma