Pasakojame mergaitei apie moters fiziologijos ypatumus

Pasakojame mergaitei apie moters fiziologijos ypatumus

24. Mar 2014, 12:26 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Ateina metas, kai visi tėvai susimąsto, kaip pasakoti mergaitei apie moterų organizmo ypatumus. Kaip mergaitei papasakoti apie menstruacijas – kai kuriems tėvams tai sunkus, nepaaiškinamas uždavinys, kaip tinkamai tai padaryti.

Kai mergaitė prieš paauglystės amžių, kuris šiais laikas ateina daug anksčiau nei mūsų laikais, ima panašėti į jauną moterį, labai svarbu laiku ir tinkamai paaiškinti, kas vyksta su jos organizmu.

Laikas pasakoti apie visa tai ateina tada, kai tėvai pastebi pasikeitimus mergaitės figūroje.

Štai keletas patarimų, kurie gali būti naudingi kalbant su dukra, kuri tuoj tuoj įžengs į paauglystės laikotarpį:

1.Pokalbis su dukra turėtų būti pradėtas mamos iniciatyva, nes ši tema yra pakankamai intymaus pobūdžio. Mama – tai pats svarbiausias moteriškos lyties atstovas dukrai, todėl visiems svarbiausiems klausimams šia tema turėtų vadovauti ji.

2.Norint tinkamai papasakoti mergaitei apie tai, kas yra tos menstruacijos, ciklas ir visa, kas su tuo susiję, jūs turėtumėte būti pati pakankamai apie tai informuota. Įsigykite atitinkamas knygas ar pasklaidykite internete, kad turėtumėte tinkamų žinių paaiškinti dukrai apie visus moterų fiziologinius procesus.

3.Pokalbio metu pasiremkite knyga ar internetu, kad mergaitė pati vėliau galėtų daugiau apie tai pasidomėti, jei kas bus neaišku.

4.Jeigu pokalbio metu dukra sako jau apie tai žinanti, pasitikslinkite, ką būtent ji žino ir iš kur sužinojo. Jei jos informacija netiksli, paaiškinkite plačiau.

5.Atminkite, kad vaikas – tai atskira asmenybė su savo individualiomis savybėmis ir charakteriu. Turėkite tai galvoje, ruošdamiesi tokiam pokalbiui. Kiekvienam vaikui reikalingas individualus požiūris.

Tvirti, pasitikėjimu paremti abipusiai santykiai tarp motinos ir dukros – harmoningo mergaitės vystymosi ir jūsų ramybės garantija.

Palaikykite savo augančią princesę visur ir visada, kalbėkite su ja įvairiomis ją dominančiomis temomis, tikėkite ja ir ji bus ne tik jūsų dukrele, bet ir artimiausia drauge.

JEIGU AUGINI MERGAITĘ, SPAUSK ČIA->>

20140131185333-30880.jpg