Nuo pirmoko iki dvyliktoko kviečiami dalyvauti Solidarumo bėgime

Nuo pirmoko iki dvyliktoko kviečiami dalyvauti Solidarumo bėgime

05. Sep 2014, 11:43 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Organizacija „Gelbėkit vaikus“, bendradarbiaudama su Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, visų Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų  moksleivius dar šį rudenį, spalio 13-17 d. kviečia susiburti Lietuvoje  nematytai iniciatyvai – pirmajam mūsų šalies istorijoje moksleivių Solidarumo bėgimui, kurio metu Lietuvos mokyklų moksleiviai bus kviečiami rinkti aukas vargstantiems Lietuvos ir Afrikos vaikams. 

Pasak organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinės direktorės Rasos Dičpetrienės, Solidarumo bėgimą surengti Lietuvoje paskatino sėkminga užsienio šalių patirtis – projektas jau daugelį metų sėkmingai veikia Ispanijoje, Portugalijoje ir kitose Europos šalyse. Iš kitos pusės, teigia organizacijos vadovė, organizacijai labai svarbi edukacinė šio paramos projekto reikšmė: „Moksleiviai skatinami susimąstyti, kad Lietuvoje ir visame pasaulyje yra likimo nuskriaustų vaikų. Be to, moksleiviai suburiami įdomiai sportinei veiklai – bėgimui ar kitoms sporto rungtims. Dar vienas ne mažiau svarbus dalykas tas, kad projekto principas skatina šeimos, giminaičių ar draugų bendravimą ir dalinimąsi solidarumo bei tolerancijos vertybėmis“, - Solidarumo bėgimo tikslus vardija R. Dičpetrienė bei džiaugiasi, kad šią iniciatyvą mielai palaiko Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija.

Kvietimus registruotis ir savo mokykloje surengti Solidarumo bėgimą jau gavo visos Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklos. Pareiškusioms norą dalyvauti mokykloms, organizacija „Gelbėkit vaikus“, padedant Lietuvos paštui, įsipareigoja pristatyti visą bėgimo organizavimui reikalingą medžiagą. Bėgimo datą, maršrutą ir atstumą kiekviena mokykla galės pasirinkti savo nuožiūra, tačiau organizatoriai rekomenduoja spalio 13-17 d. Bėgime dalyvauti galės visi norintys moksleiviai, kurie, užsiregistravę į bėgimą, įsipareigos tarp savo artimųjų rasti kiek galima daugiau bėgimo „rėmėjų“, palaikančių pagalbos skurstantiems Lietuvos ir Afrikos vaikams idėją. Surinkusios solidarumo lėšas, mokyklos jas perduos organizacijai „Gelbėkit vaikus“.  

Surinktos aukos bus skiriamos vienai iš pagrindinių vaiko teisių – teisei į išsilavinimą – užtikrinti. Lietuvos dienos centrų vaikams ir vaikams, lankantiems naująją mokyklą Mikutos kaime, Zambijoje, bus nupirkta būtiniausių mokymosi priemonių.

„Gelbėkit vaikus“ –  tai 1991 m. įkurta nepolitinė, nevyriausybinė ir nereliginė, už vaiko teises kovojanti organizacija, šiuo metu turinti skyrius 30 Lietuvos miestų ir rajonų. „Gelbėkit vaikus“ yra motininės organizacijos  „Save the Children“, vykdančios vaiko teisių programas daugiau nei 120 pasaulio šalių, narė.