Vaikų nefrologė: Medikamentinis gydymas ne visada tikslingas

Vaikų nefrologė: Medikamentinis gydymas ne visada tikslingas

15. Jul 2017, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Pasidalinkite savo patiritmi ir šlapios lovytės istorija, o gal paaugęs vaikas šlapinasi ne tik naktį, bet ir dieną? Istorijos liks anoniminės. 

Iš mamos laiško:

Sveiki. Paskaičiavome, jog vaikas šlapinasi į lovą mažiausiai 3 kartus per naktį. Medikamentinis gydymas nepadėjo. Ar tikslinga vaiką naktį kelti ir vesti į tualetą?

Konsultuoja Medicinos diagnostikos ir gydymo centro vaikų nefrologė Viktorija Lukošienė:

Deja, dėl duomenų stokos negaliu tiksliai atsakyti į Jūsų klausimą. Norėčiau pastebėti, kad šiuo atveju nėra žinomas tikslus vaiko amžius, detalesnė anamnezė, kuri palengvintų Jūsų vaikučio šlapinimosi į lovą nakties metu priežasties nustatymą ir susidariusios situacijos sprendimo būdų paiešką.

Galbūt medikamentinis gydymas Jūsų konkrečiu atveju net netikslingas (tai priklauso nuo enurezės priežasties). Gali būti, jog priklausomai nuo Jūsų vaiko amžiaus, enurezės diagnozė net negalima.

Norėčiau priminti: jeigu vyresnis nei 5 metų vaikas nevalingai pasišlapina į lovą bent kartą naktį per 2–3 mėn. laikotarpį arba nuo jo gimimo nėra buvę ilgesnio nei 6 mėn. periodo, kai jis nesišlapino į lovą nakties metu, reikėtų kreiptis vaikų nefrologo konsultacijai dėl enurezės diagnozės patikslinimo ir jos gydymo.