Nebijantiems nuotykių Saulė rekomenduoja knygą "Mergiotė ir mirusi kalba"

Nebijantiems nuotykių Saulė rekomenduoja knygą "Mergiotė ir mirusi kalba"

14. Apr 2016, 06:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kai į mūsų rankas papuolė Domo Ausčio "Mergiotė ir mirusi kalba", pamaniau, kad dukrai (10 m.) gali ir nepatikti. Jau pats pavadinimas šiek tiek baugokas, juoda spalva, kaukolės, o ir pačioje knygoje aptinkamos vos kelios ilustracijos nežada nieko linksmo - dominuoja bauginančiai pilkai juodi atspalviai.

20160413160806-46938.jpg

Jau išgąsdinau? :) Na bet duodu žodį Saulei, kuri tikrai rėš visą tiesą:

"Nežinau, ką mama prisigalvoja, bet ši knyga man iškart patiko. Ypač naujokė Laura, nes ji buvo labai sumani ir mokėjo lotynų kalbą (o žinote, kad tai mirusi kalba?), kuri padėjo išgyventi jai ir jos draugams. O viskas prasidėjo nuo to, jog Benas susirgo, o Kristupas buvo jo geriausias draugas. Jie abu bėgdavo į griuvėsius ir landžiodavo po tunelius. Žodžiu, berniukai buvo didžiausios neklaužados.

Tą dieną atvyko naujokė Laura, na ir ką... ji klasėje turėjo sėstis į susirgusio Beno vietą. Taip susipažino su draugu Kristupu, ėmė kalbėtis ir kartą sugalvojo nueiti į griuvėsius. Įėjo į dar berniukų netyrinėtą tunelį ir, kai priėjo išsišakojimą, nusprendė eiti į kairę. Laura su Kristupu labai bijojo, nes aplink buvo labai daug voratinklių. Fui... Kai išėjo iš tunelio, pasiekė Senovės Romą. Ten juos pardavė ir jie atsidūrė gladiatorių amfiteatre.

Ten vaikai tapo vergais ir patyrė labai daug nuotykių (sunku net papasakoti).

Ai, dar buvo toks Spartakas - gladiatorių vadas. Jis susilaukė dukrelės ir pabėgo su vaikais iš vergų gyvenimo. Taip jie slapstėsi kelias dienas. Jie visi artimai susibendravo ir, kai pasiekė tunelį, Laura ir Kristupas laimingai grįžo namo.

Taigi, tai visai nebaisi knyga, nors taip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Man labai patiko ir patariu visiems paskaityti. Žinoma, tiems, kas nebijo pavojų ir nori daug daug nuotykių :)

20160413160831-26595.jpg

O štai kaip atrodo ta lotynų kalba (jos pilna visa knyga):

primum - pirmyn

innocent - nekaltas

victorem - nugalėtojas

gladiatores - gliadiatoriai

aqua - vanduo

sanus - sveikas

Ave, vita, moriturus te salutat!būk sveikas, gyvenime, pasiryžęs mirti tave sveikina.

Linkėjimai nuo Saulutės :)

20160413160853-42876.jpg

saulelydis123 saulelydis123 19. Apr 2016, 13:27

Puiki knyga-ir as noreciau perskaityti 😀

jaldija jaldija 14. Apr 2016, 15:23

Tikrai intriguojanti knyga 👍 ir man patiktų.
Ir vis žaviuosi Saulės gebėjimu reikšti mintis, pasakoti turinį savitai. Šaunuolė👍